Mirela Vaida, scandal cu statul, pe indemnizaţia de creştere a copilului. Vedeta vrea schimbarea legislaţiei VIDEO

Mirela Vaida este revoltată pe statul român pentru indemnizația de creștere a copilului. Ea vrea ca legislația să fie schimbată pentru ca și proaspetele mămici să poată să câștige alte venituri chiar dacă primesc indemnizaţie de creştere a copilului.

08 mai 2019, 15:50
Mirela Vaida, scandal cu statul, pe indemnizaţia de creştere a copilului. Vedeta vrea schimbarea legislaţiei VIDEO

Mirela Vaida spune că în prezent îşi creşte copiii din indemnizaţie, însă ar avea posibilitatea de a obţine mai mulţi bani din contracte de imagine şi din spectacole. Totuşi, statul nu îi permite acest lucru.

Salariul este de 4.000 de lei, sigur că indemnizaţia ar însemna 85 la suta din acesti 4.000 de lei, deci sa faceti un calcul cum e să creşti trei copii din aceasta situaţie. Norocul meu este ca am indemnizatia maximă din România, pentru ca am avut venituri mari„, a declarat vedeta, pentru România TV.

Vedeta spune că dacă legislaţia s-ar schimba, atât mamele cât şi statul ar avea de câştigat. Pe de o parte, proaspetele mămici ar putea obţine mai mulţi bani, iar pe de altă parte banii ar ajunge tot la stat, din cumpărarea de produse şi servicii pentru bebeluşi. „Eu nu cer statului sa imi dea mai mult, cer statului sa imi dea dreptul de a munci legal si de a ma lasa sa fac alti bani din contracte de imagine, din postari, din a merge la o nuntă, asta nu înseamnă ca îmi neglijez copilul„, mai spune Mirela Vaida.

Lăcrămioara Corcheş, director al Agenţiei Naţionale pentru plăţi şi inspecţii sociale, explică însă că mămicile au două variante: „Să renuntati la indemnizatia de crestere copil pentru ca aici e o mica confuzie si sa intrati in stimulent adică vă întoarceţi la serviciul acela pe care il doriti si puteti obtine oricate venituri altele pe care le vreti dumneavoastră„.

Din 3 mai 2019 plafonul indemnizaţiei a crescut de la 3750 de lei la 6250 de lei pe an.