Miron Cozma a făcut scandal la Iaşi, de Ziua Unirii

Miron Cozma a făcut scandal la Sărbătoarea Unirii de la Iaşi. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a vrut să depună o coroană de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, dar nu a fost lăsat de forţele de ordine.

24 ian. 2013, 15:17
Miron Cozma a făcut scandal la Iaşi, de Ziua Unirii

Fostul lider al minerilor spune că motivul invocat de forţele de ordine a fost că programul depunerii de coroane luase sfârşit, dar el este convins că autorităţilor le e teamă de el şi că a fost oprit din motive politice.

Victor Ponta şi Crin Antonescu au monopolizat această sărbătoare punând garduri de protecţie şi trupe ale Ministerului de Interne să păzească absolut toate intrările în direcţia în care depuneau coroane. Sărbătoarea nu aparţine lui Ponta şi lui Antonescu, este sărbătoarea noastră, a românilor„, a spus Miron Cozma, la România TV.

Potrivit liderului Partidului Social Democrat al Muncitorilor, delegaţia formaţiunii sale politice şi una formată din tineri basarabeni veniţi să depună coroane de flori la Iaşi au fost împiedicate să o facă. „Nu am fost lăsaţi să intrăm pentru că, vezi doamne, numai autoritatea de stat şi autoritatea locală are dreptul să depună coroane de flori. Protocolul nu poate să prevadă încălcarea drepturilor mele ca cetăţean al acestei ţări. Le e teamă de Miron Cozma, ăsta e adevărul. Autorităţile locale e normal să fie pe mână cu ei, că sunt din acelaşi partid„, a precizat Miron Cozma.

După ce s-a supărat că nu a fost lăsat să depună o coroană la eveniment, Cozma a dansat în mulţime. „Oamenii m-au primit cu braţele deschise şi au scandat Cozma preşedinte„, susţine fostul lider al minerilor.