Miron Cozma îl atacă pe premierul Florin Cîţu: „El se plimbă prin oraş cu bodyguarzi, de ce nu se plimbă singur, ca mine?” EXCLUSIV

Miron Cozma, fostul sindicalist care a avut un rol primordial în conducerea minerilor din Valea Jiului la Mineriada din 1991 şi în 1999, îşi continuă războiul cu guvernul Cîţu.

27 mai 2021, 15:59
Miron Cozma îl atacă pe premierul Florin Cîţu: „El se plimbă prin oraş cu bodyguarzi, de ce nu se plimbă singur, ca mine?” EXCLUSIV

Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, îl acuză pe premierul Florin Cîţu că numeşte oameni incompetenţi în guvern şi că urmează paşii impuşi de UE pentru renunţarea la producţia de energia pe bază de cărbune.

„Guvernul Citu promoveaza analfabetismul, habar nu au de minerit si sa va zic vestea bomba: ei i-au dat 3 milioane de euro lui Marin Condescu. Pentru ce?

Iarasi este incredibil ce se intampla in mineritul din Romania. Cum e posibil ca premierul polonez sa nu tina cont de decizia Curtii Europene de Justitie de a inchide minele de lignit. Citu se plimba cu bodyguarzii dupa el, de ce nu merge ca Miron Cozma?

El a imprumutat peste 30 de miliarde si in loc sa majoreze salariile va plati dobanzile. Si va mai da minerul Cozma un pont: Romania are aur cat Ungaria, Cehia si Polonia la un loc, dar aurul sta la Londra si Anglia ne crediteaza cu aurul nostru.”, a spus Miron Cozma la România TV.

Miron Cozma ameninţă Guvernul Cîţu cu o nouă mineriadă

Miron Cozma i-a trasnmis, duminică, în direct la România TV, premierului Cîţu că ar putea schimba Guvernul pe care-l conduce.

„În 1991, am schimbat un Guvern cu 10.000 de mineri, cu Armata în stradă. În 1999, am schimbat Guvernul Radu Vasile cu 7.000 de mineri. La ora asta, 4.000 de mineri din Valea Jiului şi cu 7.000 din Gorj. Sunt 11.000, Cîţule!

Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă opreşti pe mine! Nici tu, nici alţii!”, a declarat Miron Cozma, în direct la România TV.

Citeşte şi: Îl considera incompetent pe când era la PSD, dar odată cu trecerea la PNL, Virgil Popescu l-a angajat pe Gicu „Jupânu” Iorga la Ministerul Economiei