Miron Mitrea a cerut amânarea procesului în este acuzat de corupţie, pentru a-şi angaja un nou avocat

Miron Mitrea a cerut, luni, judecătorilor să amâne procesul în care este acuzat de corupţie. Acesta a susţinut că vrea să îşi angajeze un nou avocat, solicitarea fiind admisă de magistraţi.

12 ian. 2015, 10:03
Miron Mitrea a cerut amânarea procesului în este acuzat de corupţie, pentru a-şi angaja un nou avocat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să înceapă luni judecarea apelurilor din dosarul în care Miron Mitrea este acuzat de fapte de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale şi în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Miron Mitrea le-a cerut magistraţilor că amâne judecarea cauzei, din lipsă de apărare. De asemenea, nu a fost adusă nici Irina Paula Jianu, astfel că instnaţa a stabilit următorul termen pentru 20 ianuarie.

Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pe 15 octombrie 2014, de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

MIRON MITREA, condamnat la închisoare cu EXECUTARE: Am făcut o greşeală şi acum o plătesc

Mitrea este acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Tot în cazul lui Miron Mitrea, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 169.000 lei, acesta având de plătit şi 15.000 lei cheltuieli de judecată.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare. În prezent, aceasta se află în penitenciar, după ce a fost condamnată la şase ani în dosarul Trofeul Calităţii şi patru ani în dosarul Zambaccian.