Miron Mitrea dă vina pe Năstase în procesul în care este acuzat de corupţie

Chemat să dea declaraţii în dosarul în care este acuzat că s-a folosit de influenţa pe care o avea pentru a construi vila mamei sale, Miron Mitrea a spus că toate problemele i se trag de la fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, care a fost protejat de Adrian Năstase, informează România TV.

05 mai 2014, 12:12
Miron Mitrea dă vina pe Năstase în procesul în care este acuzat de corupţie

Miron Mitrea susţine că toate problemele sale cu legea au apărut pentru că Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat, nu-i dădea chitanţe. Fostul ministru al Transporturilor spune că Sechelariu juca banii primiţi de la el la poker.

„Într-o zi, Sergiu Sechelariu a venit şi mi-a cerut 30.000 de dolari în contul lucrării. În familie jucau mult poker, pierduse banii şi i-a cerut mamei să îi dea o sumă mai consistentă. Nu am avut bani imediat, i-am dat într-o săptămână… Sechelariu m-a acuzat că din cauză că nu mi-a dat chitanţă, i-am ridicat dreptul de semnătură”, a declarat Miron Mitrea

El le-a spus judecătorilor că a încercat să-l îndepărteze pe Sergiu Sechelariu din Ministerul Transporturilor, acolo unde a fost secretar de stat, dar nu a făcut acest lucru din cauza fostului premier, Adrian Năstase, care îl proteja.

„Secretarii de stat sunt numiţi de ministru. Pe vremea aceea, premierul a construit un bloc cu secretarul de stat. Vă amintiti, blocul din Zambaccian e făcut jumătate de Sechelariu, jumătate de Năstase. L-am informat pe Adrian Năstase că Sechelariu are o activitate neperformantă, şi el (Sechelariu – n.red.) l-a informat de faptul că nu îi dau sarcini‎”, a declarat Miron Mitrea în faţa judecătorilor.