Mitrea: Până MARŢI, Băsescu îl va nominaliza PREMIER pe Ponta. Deputat PDL: Ponta va fi premier

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat joi seara, la România TV, că până marţea viitoare, Victor Ponta va fi nominalizat pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Traian Băsescu.

13 dec. 2012, 18:37
Mitrea: Până MARŢI, Băsescu îl va nominaliza PREMIER pe Ponta. Deputat PDL: Ponta va fi premier

Întrebat când crede că va fi nominalizat Victor Ponta premier, Miron Mitrea a răspuns: „Luni-marţi”.

„Am înţeles că mâine BEC va da rezultatele finale, le va publica. Sâmbătă-duminică-luni e timp de consultări între preşedinte şi partide, după care îl poate nominaliza pe primul ministru„, a explicat Mitrea procedura nominalizării, urmând ca aceasta să continue odată cu convocarea noului Parlament.

În schimb, deputatul ales Florin Popescu (PDL) a prezentat un alt calendar: „Parlamentul se va întruni miercuri şi Victor Ponta va fi nominalizat prim-ministru. Probabil joi se vor întruni comisiile, iar vineri se va vota.”

„Dacă aşa a decis populaţia, Victor Ponta va fi prim-ministru. Nu vom vota Guvernul, dar are o majoritate zdrobitoare”, a completat democrat-liberalul.

De asemenea, liberalul Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu l-ar surprinde scenariul avansat de Mitrea, explicând că nu vede „altă posibilitate” decât cea a numirii ca premier al lui Victor Ponta.

Fostul deputat PNL, Adriana Săftoiu, a declarat, la rândul său, că Traian Băsescu îl va accepta pe Victor Ponta pentru un nou mandat de premier.

Traian Băsescu este obligat să coabiteze cu Victor Ponta datorită scorului USL. Despre îngroparea securii, uitaţi. Nu este Traian Băsescu omul să se resemneze. El poate accepta o realitate şi sunt convinsă că deja acceptase această realitate înainte de 9 decembrie, dar avea nevoie pentru electoratul PDL de aceste mesaje, pentru că PDL s-a retras în munţi şi Traian Băsescu a fost singurul care le-a dus mesajul. Ştia că aşa se va întâmpla. Drept urmare îl va accepta pe Victor Ponta , dar nu sunt convinsă că nu vom asista la conferinţe de presă, analize în care dl Ponta va fi privit cu lupa de preşedinte„, a spus Săftoiu.