Mișcarea „sângelui pur”. Oamenii refuză operații vitale de teama că s-ar putea contamina

Adepții teoriilor conspirației au început să refuze transfuziile de la persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

25 ian. 2023, 19:52
Mișcarea „sângelui pur”. Oamenii refuză operații vitale de teama că s-ar putea contamina
Conspiraționiștii refuză transfuziile sangvine de la persoanele vaccinate împotriva COVID-19

Un cuplu de antivacciniști din Noua Zeelandă au refuzat ca bebelușul lor să treacă printr-o operație care i-ar putea salva viața, de teama că s-ar putea contamina cu sângele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Astfel, au apărut asociații care promit „sânge pur” contra cost, profitând de temerile nefondate ale oamenilor.

Potrivit medicilor din întreaga lume, „compușii vaccinurilor nu se regăsesc în sistemul sangvin”.

În luna noiembrie a anului trecut, părinții unui bebeluș de numai patru luni au refuzat o operație pe inimă care ar fi putut salva viața copilului, pentru că se temeau că medicii îi vor face transfuzii cu sânge de la oameni vaccinați. Cuplul a fost dat în judecată de Departamentul pentru Sănătate, tribunalul luând decizia de a retrage temporar părinților custodia copilului, pentru a permite intervenția chirurgicală.

Citește și: Noi date despre reacțiile adverse la vaccinul anti-COVID / DOCUMENT de la Ministerul Sănătății

Acest caz a dat naștere mișcării numite „sângelui pur”. Însă, teoria nu se bazează „pe nicio dovadă științifică”, spune Katrine Wallace, medic epidemiolog la Universitatea Illionois din orașul Chicago.

„Dacă sângele unei persoane vaccinate este donat unei persoane care nu este vaccinată, persoana care primește transfuzia nu devine vaccinată”, a explicat aceasta.

Totuși, adepții acestei mișcări îndeamnă la violență împotriva cadrelor medicale implicate în campaniile de vaccinare și afirmă că persoanele vaccinate mor în masă. Totodată, cer înființarea unor bănci de sânge dedicate persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

„Mișcarea sângelui sigur se bazează 100% pe dezinformările ce vizează vaccinurile, iar folosirea temerilor oamenilor este, din păcate, un demers rentabil”, mai spune medicul.

În Zurich a apărut organizația Safe Blood Donation care are ca scop punerea în legătură a donatorilor nevaccinați cu destinatarii nevaccinați ai transfuziilor sangvine. Pentru a deveni membri, oamenii trebuie să plătească o taxă de 50 de euro, iar apoi un abonament lunar de 20 de euro.

Citește și: Sute de copii morți după ce au primit sirop de tuse contaminat cu substanțe toxice și soluții antigel. OMS este în alertă

„Mulți cercetători și medici au numeroase îngrijorări legate de vaccinurile anti COVID-19 și sunt, de asemenea, convinși că ele pătrund în corp prin intermediul sângelui, într-o manieră deturnată , s-ar putea spune, și rămân acolo”, a declarat Clinton Ohlers, reprezentant al asociației Safe Blood Donation.

Ceea ce spune Ohlers este la polul opus față de cunoștințele științifice actuale.

„Donațiile de sânge obținute de la persoane vaccinate împotriva COVID-19 sunt sigure pentru transfuzii. Compușii vaccinurilor nu se regăsesc în sistemul sangvin”, potrivit Jessa Merrill, de la Crucea Roșie americană.

Pe lângă asta, mai sunt la mare căutare laptele matern de la mame nevaccinate și sperma provenită de la bărbați nevaccinați.