Misionar creştin, ucis cu săgeţi şi îngropat în nisip. S-a întâmplat pe cea mai periculoasă insulă din lume

Misionarul american John Allen Chau, în vârstă de 27 de ani, a fost ucis cu săgeţi de un trib care în continuare trăieşte izolat de restul lumii, pe Insula Sentinel de Nord, din India.

22 nov. 2018, 19:50
Misionar creştin, ucis cu săgeţi şi îngropat în nisip. S-a întâmplat pe cea mai periculoasă insulă din lume

Tragedia s-a produs intr o zonă în mod normal interzisă publicului, unde americanul, paramedic de meserie, ajunsese ilegal după ce a mituit câţiva pescari locali. Bărbatul, care era extrem de credincios şi un aventurier înfocat, plănuia să le dăruiască băştinaşilor o minge de fotbal, sfoară pentru undiţe şi o foarfecă.

Cei şapte pescari care l-au dus pe John Allen Chau pe insulă au declarat că au văzut cum aborigenii l-au atacat pe misionar cu un arc, după care l-au îngropat „parţial” în nisipul plajei.

Pierdută în Oceanul Indian, în Golful Bengal, insula North Sentinel adăposteşte una din puţinele civilizaţii neîntinate de lumea modernă. Toate încercările de a lua legătura cu localnicii, botezaţi sentinelezi, au fost sortite eşecului din cauza primirii violente de care au parte vizitatorii.

Despre sentinelezi se crede că sunt descendenţii direcţi ai primilor oameni veniţi din Africa şi că trăiesc pe insula din nordul Oceanului Indian de aproape 70.000 de ani. Nu se ştie cu exactitate câte persoane numără tribul, dar se estimează că numărul ar putea să se încadreze undeva între 40 şi 500 de indivizi.

Considerat cel mai izolat trib din lume, sentinelezii se pare că ar fi ultima civilizaţie preneolitică, ceea ce presupune că aceştia sunt încă la nivelul epocii de piatră. Supravieţuiesc din pescuit, vânătoare şi cules, au fost văzuţi curăţând nucile de cocos cu dinţii şi pescuind cu suliţe. Nu fac agricultură, se mulţumesc să vâneze porci sălbatici şi consideră mierea şi şopârlele adevărate delicatese. Mai interesant este că ştiu de existenţa focului şi îl folosesc, dar nu au descoperit cum se obţine, aşa că atunci când intră în posesia lui, din întâmplare, în urma unui incendiu, îl păzesc cu străşnicie.