O femeie care se rătăcise în zona Parângul Mic a fost găsită de salvamontişti

Femeia s-a rătăcit miercuri în zona Cheile Jieţului, din apropierea vârfului Parângul Mic (2.047 m). Aceasta a fost găsită joi, după alte patru ore de căutări la care au luat parte echipe de salvatori formate din salvamontişti, jandarmi montani şi un câine antrenat special pentru astfel de operaţiuni.

07 aug. 2014, 06:14
O femeie care se rătăcise în zona Parângul Mic a fost găsită de salvamontişti

„Femeia a fost găsită în apropierea cabanei Mija din Masivul Parâng”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, sublocotenent Lucian Stoichiţoiu.

Femeia de 46 de ani, din Petrila, le-a relatat salvatorilor că şi-a petrecut noaptea în pădure, după ce miercuri s-a despărţit de grupul cu care urcase pe munte, fără să mai ştie apoi care este drumul bun spre casă. Ea urcase în Cheile Jieţului pentru a culege afine, scrie Agerpres.

Salvamontiştii şi jandarmii montani au început căutările persoanei dispărute în cursul serii de miercuri, după ce incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112, însă, din cauza vremii nefavorabile şi a întunericului, operaţiunea a fost suspendată până joi dimineaţa.

Starea de sănătate a femeii a fost evaluată de un echipaj SMURD, fără să fie înregistrate probleme deosebite.

Citeşte şi SALVAT de jandarmii montani, după ce a fost lovit de un BOLOVAN desprins din munte