MISTERE care nu au putut fi EXPLICATE de cercetători: BATERIA ANTICĂ, veche de 2.000 de ani, din Baghdad FOTO

Trăim într-o lume înconjurată de mistere. Cu toate că am inventat bomba atomică şi pe Facebook comunică sute de milioane de oameni, cercetătorii încă nu au putut explica cele patru mistere de mai jos, pornind de la bateria antică, veche de 2.000 de ani, până la un manunscris inedit, veche de sute de ani, a cărui limbă nu a putut fi descifrată.

26 oct. 2013, 07:31

Povestea manuscrisului Voynich

De sute de ani, cercetătorii şi oamenii de ştiinţă au încercat să înţeleagă o carte scrisă într-o limbă necunoscută, cu desene şi ilustraţii ce pare dintr-o altă lume, care are, de asemenea, un autor necunoscut. Tot ceea ce au putut să descopere până acum a fost să se stabilească perioada în care a fost scrisă, acum 700-800 de ani. Cei mai buni criptanalişti din America şi Marea Britanie au fost chinuiţi de ani de zile pentru faptul că nu pot înţelege nimic din paginile acestei cărţi.

Citeşte şi ROMÂNIA MISTICĂ. Tainele Bărăganului: blestemul comorilor şi pădurea Călugăreasca FOTO

Cu toate acestea, există mai multe speculaţii, vorbindu-se despre un fel de ierbar alchimic sau un manual de astrologie. Privind limba mulţi spun că ar fi o limbă necunoscută omului sau un fenomen de scriere automată. În acelaşi timp, există mulţi istorici care consideră că acest secret nu va fi niciodată explicat.

Bilele uriaşe din Costa Rica

Peste 1.000 de bile uriaşe din piatră au fost descoperite în delta râului Diquis din Costa Rica. „Bolas Grandes”, cum sunt numite de localnici, au patru metri în diametru şi cântăresc peste 20 de tone. Majoritatea sunt făcute din granodiorit, o rocă foarte tare, asemeni granitului, în timp ce restul sunt cioplite într-un material calcaros numit conquina. Inedit este faptul că niciunul dintre cele două materiale nu sunt găsite în zonă, aşa că cercetătorii cred că ele au fost mutate din zona în care au fost create.

Privind modul în care au fost construite, există numeroase teorii, dar oamenii de ştiinţă nu au un răspuns clar. Astfel, în timp ce unii spun că au fost cioplite cu cuţitul, există şi cercetători care spun că ar fi fost folosită o altă tehnică. Astfel, rocile erau incinse în foc şi apoi stinse în apă rece, până au luat forma din prezent. Într-un final, nu se ştie nici cine le-a făcut şi nici care a fost motivul cioplirii pietrelor, iar ceea ce simbolizează a pus istoricii pe gânduri. 

Citeşte şi Imagini inedite de la deschiderea MORMÂNTULUI BLESTEMAT al lui Tutankhamon, în 1922 – FOTOGALERIE

Bateria antică din Irak

În 1928, arheologul german Wilhelm Konig a descoperit în Baghdad un un mic ulcior de lut, lung de 13 centimetri care conţinea un cilindru de cupru în interior, alături de o tijă de fier în capac. Mai mult, analizele au arătat că în interiorul vasului se afla o soluţie oxidantă, de vin sau de oţet.

Într-un final omul de ştiinţă a declarat că este vorba de o baterie, cu toate că acest lucru este practic imposibil. Mai mult, de atunci, s-au descoperit numeroase alte obiecte similare care par să fi fost construite între anii 250-225 î.e.n. În prezent, se presupune că ar fi fost folosite în scopuri medicale, mulţumită proprietăţilor electricităţii sau pentru galvanizarea metalelor pentru crearea de bijuterii sau de statui care ar fi fost capabile să emită lumină, fiind folosite de preoţi pentru a impresiona credincioşii. 

Citeşte şi Mari mistere neelucidate ale lumii: Manuscrisul lui Voynich, scris într-o limbă indescifrabilă

Ţevile din Baigong

Într-o regiune sălbatică din China, unde oamenii nu au locuit niciodată, într-un vârf de munte, au fost găsite sute de ţevi ruginite de origine necunoscută. O parte din ele ajung până la baza muntelui, în timp ce altele ajung pe ţărmul unui lac aflat în apropiere. Conform arheologilor, construcţia datează de acum 95.000 de ani, ceea ce ridică numeroase semne de întrebare cu privire la identitatea celor care le-au făcut şi scopul lor. Printre teoriile posibile se numărăr şi cea cu privire la vizitatorii extratereştii care au creat în interiorul muntelui o navă extraterestră.