Misterul celor mai ciudate PÂNZE DE PĂIANJEN, descoperite în Amazon, a fost rezolvat VIDEO

În urmă cu şase luni, un absolvent al Institutului de Tehnologie din Georgia a descoperit o pânză de păianjen extrem de ciudată, nemaivăzută până atunci: fiecare pânză avea în centrul ei o sferă bizară. Experţii au reuşit, în cele din urmă, să afle ce era structura misterioasă.

06 ian. 2014, 20:28
Misterul celor mai ciudate PÂNZE DE PĂIANJEN, descoperite în Amazon, a fost rezolvat VIDEO

Studentul Troy Alexander a descoperit ciudăţenia în Tambopata Research Center, din Amazon, Peru. Pentru că nu ştia ce este, o postat fotografiile cu structura pe internet, pe Reddit. Deşi a vorbit cu mai mulţi experţi, nu a reuşit să afle răspunsul.

În urmă cu o lună, cercetătorii au reuşit să ajungă în locul descoperirii în urmă cu o lună. Au petrecut zile şi nopţi studiind structurile, pentru a vedea urme de actvitate.

Întrucât nu se întâmpla nimic, experţii au luat trei dintre structuri de pe copaci şi le-au pus sub capace de sticlă. După circa o săptămână, misterul a fost rezolvat: din ele au ieşit trei pui de păianjen.

Problema este că experţii nu ştiu încă ce tip de păianjen construieşte aceste structuri. „Nu ştim din ce familie, din ce grup sunt”, a declarat unul dintre experţi. Pentru a afla acest lucru, trebuie să obţină permisă să îi colecteze şi să îi crească până devin adulţi.

Cercetătorii cred că „gardul” din jurul sferei ar ţine departe de puiul de păianjen alte insecte, precum furnicile.