Misterul clădirilor fotografiate din satelit în China A FOST ELUCIDAT

O imagine inedită fotografiată de un satelit în anul 2011, în timp ce survola China, a fost elucidată de specialişti. În timp ce un fost expert CIA spunea că a găsit nişte structuri misterioase în deşertul din jurul oraşului chinezesc Kashgar, experţii cred că ele sunt doar nişte fabrici sau depozite comerciale.

11 ian. 2013, 11:44
Misterul clădirilor fotografiate din satelit în China A FOST ELUCIDAT

Ştirea a uimit toată planeta, după ce un fost expert CIA a arătat fotografiile unor clădiri masive, unele mai lungi de 100 de metri, site-ului Wired.com. Din cauza testelor anti-satelit efectuate de China, orice imagine din satelit fotografiată în această ţară atrage atenţia.

Se pare că zona face parte din iniţiativa guvernului de a transforma zona într-un important centru economic, şi nu este o bază militară secretă, potrivit site-ului Live Science, şi expertului acestora, Stefan Geens, un renumit blogger din domeniu geospaţial.

Din ce în ce mai mulţi amatori au găsit structuri misterioase, în speranţa unor descoperiri colosale. Cu toate că ele sunt numeroase, este foarte greu pentru utilizatori să îşi dea seama pentru ce sunt folosite acele clădiri.

China a anunţat planurile ei de a construi o zonă economică specială lângă oraşul Kashgar încă de acum câţiva ani. Regiunea localizată de expertul CIA, este situată lângă calea ferată şi lângă un aeroport, ceea ce face mai plauzibilă existenţa unei fabrici sau a unui depozit, decât cea a unei baze secrete.