Misterul de pe coasta mării: Nave-fantomă cu marinari morţi şi neidentificaţi

Mai multe ambarcaţiuni mici, din lemn, având la bord marinari morţi şi neidentificaţi, au ajuns pe coastele nipone.

30 ian. 2018, 19:28
Misterul de pe coasta mării: Nave-fantomă cu marinari morţi şi neidentificaţi

Este un adevărat fenomen al acestor „vase-fantomă”, după cum li se mai spune, care ajung în dreptul coastelor nipone din oraşul Oga, un oraş peninsular ce aparţine Prefecturii Akita.

În fiecare an se întâmplă acest lucru, iar autorităţile nipone sunt convinse că morţii din aceste ambarcaţiuni provin din Coreea de Nord.

Încă din Decembrie, anul treut, au fost descoperite rămăşiţele pământeşti a 35 de persoane în astfel de ambarcaţiuni, în timp ce 103 de bărci din lemn au fost descoperite pe malurile Japoniei sau în apele teritoriale ale acestei ţări. În prezent, autorităţile nipone încearcă să  identifice aceste cadavre.

Unii dintre pescarii aflaţi în ambarcaţiuni au fost găsiţi în viaţă la bordul acestora, în timp ce alţii erau aproape schelete. Un pescar nipon, Hiyama Hiromi, care a descoperit ambarcaţiunea a mai spus că şase sau şapte nord-coreeni erau în viaţă când au fost descoperiţi. 

În 26 Noiembrie, anul trecut, opt cadavre au fost descoperite într-o barcă, în Oga, iar două schelete au fost aduse la ţărm de valuri, în data de 7 Decembrie 2017, perioadă în care temperatura scăzută a mării facea imposibilă navigaţia şi supravieţuirea pe o asemenea ambarcaţiune.

Autorităţile nipone au hotărât ca trupurile neînsufleţite şi scheletele pescarilor morţi şi neidentificaţi să fie incinerate şi păstrate în urne speciale, pentru ca victimele să poată fi identificate după ADN-ul lor în cazul în care rudele lor ar vrea să le identifice.