Misterul flăcării ETERNE din New York: Focul care arde de MII de ani FOTO

Ani de-a rândul, cercetătorii credeau că flacăra eternă din New York era întreţinută de un gaz produs de roci antice, extrem de fierbinţi. Experţii de la Universitatea Indiana au descoperit, însă, că rocile aflate în Chestnut Ridge County Park, în spatele unei cascade, nu sunt suficient de fierbinţi pentru a produce acest gaz, ceea ce înseamnă că acolo are loc un alt proces... despre care nu cunosc nimic.

13 mai 2013, 18:58
Misterul flăcării ETERNE din New York: Focul care arde de MII de ani FOTO

Flacăra eternă se află în spatele unei cascade, în vestul statului american New York şi se spune că ar fi fost aprinsă în urmă cu mii de ani de americanii nativi.  

În lume există sute de flăcări eterne naturale, care ar fi întreţinute de un gaz natural produs de rocile de sub ele, denumite şisturi bituminoase.

Arndt Schimmelmann şi cercetătorii de la Indiana University au descoperit, însă, că rocile de sub flacăra din New York nu sunt suficient de fierbinţi pentru a produce această reacţie, iar şistul bituminos nu este atât de vechi precum se credea. Experţii au mai precizat că nu ştiu de unde provine gazul.

Studiul a fost publicat în ediţia din mai a revistei Marine and Petroleum Geology.