Misterul morţii lui Tutankhamon a fost rezolvat. Cum a murit cel mai cunoscut faraon

Publicat: Duminică, 03 Noiembrie 2013 14:44 // Actualizat: Duminică, 03 Noiembrie 2013 17:56 // Sursa: romaniatv.net

Corpul tânărului faraon Tutankhamon a luat foc în propriul sarcofag, după o încercat eşuată de îmbălămare, dezvăluie cercetătorii într-un nou documentar.

După moartea sa, în 1323 î.Hr., Tutankhamon a fost îmbălsămat şi înmormântat foarte rapid, dar investigatorii cred că o reacţie chimică provocată de uleiurile folosite la îmbălsămare a dat foc mumiei tânărului faraon.

Un fragment din corpul lui Tutankhamon, al cărui mormânt a fost descoperit în 1922 de Howard Carter şi de Earl of Carnarvon, a fost testat de cercetători, care au confirmat că corpul său a fost ars în timp ce era în sarcofag.

Tutankhamon este cel mai cunoscut faraon egiptean. El a devenit faraon la doar 10 ani, în 1333 î.Hr., şi a domnit timp de nouă ani, până la moartea sa. A fost ultimul din linia regală a dinastiei a XVIII-a a Noului Regat, una dintre cele mai puternice case regale ale Egiptului Antic.

Cum ar fi arătat Tutankhamon

Descoperirea mormântului său aproape intact, cu un sarcofag de aur şi o mască funerară de aur, a devenit o senzaţie în întreaga lume.

Egiptologul dr. Chris Naunton a examinat notiţele originale ale lui Howard Carter şi a realizat o autopsie virtuală asupra corpului folosind raze X şi alte tehnologii moderne şi acum crede că Tutankhamon a murit în urma unui accident între carele de luptă, într-o bătălie.

Mumia lui Tutankhamon

"Deşi masca funerară şi alte comori sunt foarte cunoscute, alte dovezi impresionante au fost trecute cu vederea. Este incredibil faptul că nici măcare nu s-au pus întrebări", a spus dr. Naunton.

"În ciuda atenţiei primite de Tutankhamon pe parcursul anilor, starea lui ciudată nu a fost băgată în seamă. Faptul că a murit în urma unei lupte şi că corpul său a luat foc în urma unei îmbălsămări eşuate este surprinzător", a mai spus expertul.

"Credem că Tutnakhamon a fost lovit de roata unui car de luptă chiar în piept, la o viteză foarte mare - provocându-i moartea", a precizat egiptologul. Tânărul faraon avea craniul fracturat şi coastele rupte.

Noul documentar se numeşte "Tutankhamun: The Mystery Of The Burnt Mummy" şi va fi lansat pe 10 noiembrie.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 nov 18:24
Votează email 0 email
...mare, provocandu-i moartea”, a precizat egiptologul Chris Naunton.. Tanarul faraon avea craniul fracturat si coastele rupte, potrivit romaniatv.net. Misterul mortii lui Tutankhamon, REZOLVAT. Cum a murit – FOTO ...
03 nov 15:01
... Corpul tânărului faraon Tutankhamon a luat foc în propriul sarcofag, după o...
03 nov 14:52
...eşuată de îmbălămare, dezvăluie cercetătorii într-un nou documentar. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H