Misterul seifului din casa celebrei avocate Paula Iacob. La cine ar putea ajunge averea de 10 milioane de euro după moartea fiicei sale

Fiica celebrei avocate Paula Iacob a murit, iar averea estimată la 10 milioane de euro a familiei ar putea ajunge în posesia Statului. Asta dacă nu va apărea un moștenitor-surpriză. Apropiatii familiei spun ca Paula Iacob avea în casa un seif cu 300.000 de dolari, dar avocata a pierdut cheia, iar banii au rămas blocați.

30 nov. 2022, 15:39
Misterul seifului din casa celebrei avocate Paula Iacob. La cine ar putea ajunge averea de 10 milioane de euro după moartea fiicei sale

Paula Iacob a murit în 2015 la vârsta de 83 de ani în urma unui stop cardio-respirator. Paula Iacob a devenit cunoscută în România după Revoluţia din 1989, când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu. De asemenea, ea a fost şi avocata lui Gigi Becali, dar s-a implicat şi în acţiunile unor ONG-uri care luptau pentru drepturile animalelor.

Averea avocatei Paula Iacob a fost estimată la 10 milioane de euro. Vorbim despre terenuri în Sinaia şi Snagov, trei apartamente în Bucureşti – în zona Lizeanu, pe Calea Victoriei și pe bulevardul Titulescu, o vilă în Bucureşti în zona Băneasa, tablouri, bijuterii și obiecte de artă de o valoare considerabilă, dar și mai multe conturi în valută.

În urmă cu doi ani a încetat din viaţă şi soţul avocatei, iar recent a fost condusă pe ultimul drum şi fiica avocatei Paula Iacob, Ruxandra. De profesie medic, Ruxandra Iacob (63 de ani) era singurul copil al avocatei. A fost înmormântată, duminică, în Cimitirul Bellu din București.

Ruxandra Iacob nu a fost măritată şi nici nu a avut copii. În cazul în care averea Paulei Iacob nu va fi revendicată, toate bunurile vor ajunge în posesia statului.

„De o lună de zile, Ruxandra Iacob a intrat în stare de comă. Preocupările celor apropiaţi, mă refer la logodnicul doamnei, dl avocat Iordache şi subsemnatul şi altţii, am robotit pentru a face tot ce se poate face, de la medicaţie, prezenţă şi slujbe religioase. Problema moştenirii nu ne-a interesat niciodata, ca dovadă că este şi posibil un astfel de subiect.

În familia doamnei Iacob raporturile au fost de-a dreptul familiale între doamna doctor Iacob şi dl. avocat Nelu Iordache în aşa fel încât cei care spun povestea seifului, cei care vorbesc nu au fost apropiati ai familiei Iacob, niciodată nu şi-au pus problema că nu există un act de căsătorie între dl, avocat Iordache şi doamna Iacob.

Această problemă s-a pus în ultima perioadă printr-o logodna, dar a apprut decesul doamnei Iacob, pandemia, decesul domnului Iacob şi lucrurile au ajuns aici. Cred ca până la urmă să-şi găsească rezolvare. Un om care a stat în casă 35 de ani în mod evident trebuie să existe o pârghie a legii în aşa le încât să moştenească ceea ce a făcut, a apărat, a creat, a curăţat şi a stăpânit.

Legiuitorul reglementează astfel de situaţii doar sub aspectul creanţelor. Lucrurile sunt deschise, la această oră lucrurile sunt foarte calde. Trebuie să vă spun că acum când am deschis telefonul să vorbesc cu dumneavoastră am văzut nenumărate mesaje de la oameni de peste tot, care mai de care mai bolnav şi mai în rudenie cu doamna Iacob. Emisiunile de genul acesta au stârnit un val de rudenii. Este usor de inteles pentru mine de ce s-a ajuns aici, nimeni din preajma nu a dorit un gram de avere”, a declarat avocatul Daniel Ionaşcu, într-o intervenţie la România TV.

Întrebat dacă seiful misterios există sau nu în casa avocatei Paula Iacob, avocatul Daniel Ionaşcu a răspuns: „Cine vorbeşte de seiful acesta şi cu multi bani in el nu doar că ma duce la ideea că i-ar fi numărat, cine a spuns asta nu a fost un apropiat al familiei, nu stiu unde l-ar fi putut vedea. Doamna avocat era un om care muncea mult si castiga decent. Nu a fost bogatasa, a muncit până la o vârstă înaintată, a câstigat decent, dar nu de maniera asta. Nu erau bani aruncati in bucatarie, şi nici seiful nu exista”.