Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat: Ce se întâmplă cu adevărat în bizarul loc

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA a rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor, unde zeci de nave şi de avioane au dispărut de-a lungul timpului. Totul este un mit, spun experţii guvernului SUA.

19 feb. 2014, 16:50
Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat: Ce se întâmplă cu adevărat în bizarul loc

Agenţia guvernamentală americană susţine că vremea capricioasă din zona  poreclită Triunghiul Bermudelor, precum şi navigaţia proastă, sunt de învinovăţit pentru „dispariţiile” navelor şi avioanelor. Triunghiul Bermudelor se află între Miami, Bermuda şi Puerto Rico.

„Nu există nicio dovadă că misterioasele dispariţii sunt mai multe decât în alte zone ale oceanului, la fel de navigate„, spune NOAA.

Ben Sherman, purtător de cuvânt al NOAA National Ocean Service a declarat pentru Sun Sentinel că „într-un studiu al dispariţiilor de nave şi de avioane deasupra zonei, nu s-a descoperit nimic care să indice că pierderile ar fi fost provocate de orice altceva decât cauze fizice”.

Potrivit Gizmodo, Triunghiul Bermudelor are această reputaţie încă de pe vremea lui Cristofor Columb, când, într-o însemnare de pe 8 octombrie 1492, scria că se întâmplă lucruri ciudate în zonă. Dar teoriile şi superstiţiile bizare au luat amploare abia în anii 1950, după un articol scris de Edward Van Winkle Jones, publicat de agenţia Associated Press.

Citeşte şi 10 teorii privitoare la Triunghiul Bermudelor. Cum se explică dispariţiile misterioase?

Jones a raportat câteva coincidenţe legate de dispariţiile navelor şi avioanelor în Triunghiul Bermudelor. Atunci, în doar 4 ani de zile au dispărut mai multe avioane, care ar fi fost „înghiţite de mare”.

În ianuarie anul trecut, moştenitorul casei de modă Missoni, Vittorio Missoni, şi alţi cinci pasageri, au dispărut în timp ce zburau de pe insula Los Roque către capitala Venezuelei, Caracas.

NOAA susţine că toate incidentele pot fi explicate, mai ales având în vedere că zona este des frecventată de uragane şi de furtuni tropicale.

„Oceanul a fost dintotdeauna un loc misterios pentru oameni, iar când vremea rea şi navigaţia proastă sunt implicate, poate fi un loc mortal. Este un adevăr valabil în toată lumea”, a mai spus NOAA.