Mit sau realitate în timpul eclipsei de Lună: Oamenii se întreabă dacă fenomenul nu provoacă radiaţii periculoase

Fenomenul Lunii "însângerate"  a lăsat loc pentru speculaţii legate de posibile efecte negative asupra organismului uman şi a Pământului. Unii speculează că acest fenomen ar produce radiaţii periculoase pe Pământ. Alţii însă neagă aceste afirmaţii.

31 ian. 2018, 21:44
Mit sau realitate în timpul eclipsei de Lună: Oamenii se întreabă dacă fenomenul nu provoacă radiaţii periculoase

Reţelele de socializare s-au „înroşit” o dată cu fenomenul „Lunii înroşite” care s-a produs miercuri şi care a dat apă la moară speculaţiilor şi conspiraţiilor de tot felul, de la vestirea unei apocalipse şi până la radiaţiile foarte dăunătoare sănătăţii şi mediului, scrie presa britanică. 

Aşa au curs unele informaţii eronate privind eventualele efectele negative ale fenomenului. Unii au ajuns să avertizeze populaţia să nu mai consume hrană ce s-ar fi aflat în mediul exterior, acestea fiind „contaminate” cu radiaţii ultraviolete sau alte radiaţii dăunătoare care ar putea să provoace cu timpul  mutaţii genetice.

Citeşte şi Un asteroid „potenţial periculos” va trece pe lângă Pâmânt pe 4 februarie

Într-o altă postare, o persoană a încercat să îi contacteze pe specialiştii de la NASA pentru a o lămuri dacă poate să iasă din locuinţă şi să mănânce alimente luate din mediul exterior ce ar fi putut fi afectate de radiaţiile lunare.