MIT SPULBERAT: Sexul arde mai puţine calorii decât se credea

Unul dintre cele mai răspândite mituri urbane, despre care oamenilor le place să creadă că este adevărat, este ideea că o partidă de sex consumă până la 300 de calorii.

01 feb. 2013, 11:00
MIT SPULBERAT: Sexul arde mai puţine calorii decât se credea

Cercetătorii vin acum să infirme acest mit, explicând că sexul nu poate lua locul activităţii fizice regulate, scrie descopera.ro. Motivul este acela că o persoană obişnuită arde doar 21 de calorii într-o partidă de sex tipică.

David Allison, un biostatistician de la Universitatea Alabama, a descoperit acest lucru în cadrul unui efort mai amplu, în cadrul căruia a vrut să analizeze mai multe mituri despre sănătate foarte populare în rândul publicului.

Specialistul a descoperit că, în medie, o partidă de sex durează 6 minute, iar energia consumată este de aproximativ 20 de calorii, adică la fel de mult ca mersul pe stradă.

Cercetarea a fost publicată în New England Journal of Medicine, iar cercetătorul afirmă că astfel de „mituri urbane” constituie o parte din motivele ce stau la baza crizei obezităţii ce afectează tot mai multe ţări de pe glob.