Mitinguri de solidaritate cu eleva ameninţată după ce a purtat bentiţa tricoloră, la Covasna VIDEO

Zeci de persoane îmbrăcate în costume naţionale şi având steaguri românesţi s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Grupului şcolar "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, într-o acţiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc. Un miting de solidaritate cu Sabina, eleva ameninţată, a fost organizat şi în Piteşti.

22 mart. 2013, 08:04
Mitinguri de solidaritate cu eleva ameninţată după ce a purtat bentiţa tricoloră, la Covasna VIDEO

Peste 100 de tineri din judeţul Argeş au organizat, vineri, un miting de solidaritate cu eleva din Covasna. Elevii de la şase licee din Argeş s-au adunat în centrul Piteştiului pentru a solidariza cu acţiunea Sabinei. Tinerii au venit cu steaguri şi insigne tricolore.

Şi în Covasna a avut loc un miting de solidaritate cu Sabina. Zeci de oameni, adulţi şi copii, s-au strâns în faţa şcolii din Covasna. Ei  fac parte din formaţia de dansuri populare şi corul din comuna Zăbala şi au venit îmbrăcaţi în costume populare, cu drapele tricolore şi au cântat melodii populare româneşti.

Sabina a fost ameninţată cu moartea pe Facebook, după ce a purtat o bentiţa tricoloră la şcoală de Ziua maghiarilor de pretutindeni, s-a fotografiat şi a postat poza pe Facebook. Părinţii fetei se tem acum că va fi exmatriculată din cauza acestui gest.

La nivel de zvonuri, i s-a adus la cunoştinţă că ar putea fi exmatriculată şi i se va scădea şi nota la purtare. Personal, doamna dirigintă i-a spus că i se va scădea nota la purtare„, adeclarat Mariana Furtună, mama fetei.

După ce eleva a fost ameninţată cu moartea pe Facebook, ea e sprijinită acum de numeroşi prieteni pe internet. A fost creată chiar o pagină numită „Alături de Sabina”.

Nu mai avem voie să purtăm tricolorul? Înseamnă discriminare şi teribilism. În ce ţară trăim?„, a scris indignat un bărbat.

Bravo ţie, copilă. O ţară întreagă este alături de tine„, a scris pe pagina de Facebook o susţinătoare a fetei.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că nu trebuie acceptat niciun comportament discriminatoriu la şcoală. Reprezentanţii MEN au mers vineri la şcoală pentru a a avea discuţii cu profesorii, elevii şi conducerea liceului.

Copiii noştri sunt în clasele cele mai lugubre şi mai întunecoase, copiilor noştri nu li se predă istoria României, li se spune că de fapt ăsta este pământ unguresc„, a mai spus Mariana Furtună.

Poliţia a deschis un dosar penal.