Mitinguri de solidaritate cu protestele din România, la Chişinău şi Sofia

Mitinguri de solidaritate cu protestele din România faţă de modificarea codurilor penal prin ordonanţă de urgenţă vor avea loc la Chişinău şi la Sofia.

03 feb. 2017, 14:57
Mitinguri de solidaritate cu protestele din România, la Chişinău şi Sofia

La Chişinău, marşul va avea loc vineri, începând cu ora 18, la monumentul lui Ştefan cel Mare centrul capitalei moldovene, scrie Jurnal.md.

Mai mulţi activişti, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi membri ai Platformei Demnitate şi Adevăr susţin marşul.

La Sofia, manifestaţia va avea loc duminică, începând cu ora locală 17 (18 ora României). „Dacă România face un pas în spate în lupta împotriva corupţiei, ar fi un semn foarte rău pentru Bulgaria. În ultimii ani, succesul României a fost una dintre puţinele speranţe” că progresele sun posibile, au scris organizatorii marşului pe Facebook.

Veniţi să susţineţi românii care trăiesc la Sofia, care au organizat o manifestaţie de solidaritate” cu protestele din România, care au fost „fluturate drapele bulgare, româneşti şi UE şi pancarte în bulgară, română sau engleză”, adaugă organizatorii.

Citeşte şi Florin Iordache: Îmi asum ordonanţa în totalitate. Acum, CCR poate spune dacă e constituţională

La momentul scrierii acestei ştiri, 255 de oameni confirmaseră participarea pe Facebook, iar 1.500 de declaraseră interesaţi de eveniment.

De asemenea, mai mulţi utilizatori români au mulţumit bulgarilor pentru iniţiativă.

Între timp, românii din mai multe oraşe europene au anunţat pe Facebook că vor protesta în următoarele zile. La Munchen, Paris, Viena, Helsinki şi Londra va continua seria mitingurilor.