Mititelu, acuze grave la adresa lui Piţurcă. „Mi-a spus că-mi aranjează la ANRP. Şpaga era 40 la sută!”

Adrian Mititelu a declarat, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, că Victor Piţurcă i-a cerut 40% din valoarea unei despăgubiri ca să îi idea "unui domn care avea intrare la ANRP", însă înţelegere nu s-a realizat pentru că ştia că acea suma ar fi fost mită şi i-a fost teamă.

05 apr. 2017, 14:08
Mititelu, acuze grave la adresa lui Piţurcă. „Mi-a spus că-mi aranjează la ANRP. Şpaga era 40 la sută!”

Adrian Mititelu a spus că Victor Piţurcă, pe care în 2010 l-a angajat ca antrenor la Universitatea Craiova, i-a împrumutat 1,5 milioane de euro cu dobândă 3%, bani pe care nu i-a văzut niciodată şi au fost trecuţi în contract ca primă de instalare, iar după ce a apărut conflictul între ei, au fost discuţii că îi preia clubul în contul datoriei. Mititelu a spus că spera să obţină o despăgubire de la ANRP pentru a finanţa clubul, iar Piţurcă i-a cerut 40% din valoarea acesteia ca să îi idea „unui domn care avea intrare la ANRP”, însă înţelegere nu s-a realizat pentru că ştia că acea suma ar fi fost mită şi i-a fost teamă.

Termen decisiv în dezafilierea Universităţii Craiova. Mititelu prezintă noi acte, Mircea Sandu şi Dragomir, la un pas de puşcărie

Adrian Mititelu a fost audiat în calitate de parte civilă în dosarul privind excluderea clubului de fotbal Universitatea Craiova din FRF, în care sunt judecaţi fostul preşedinte al federaţiei, Mircea Sandu, şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir.

„În 2010, am discutat cu Piţurcă despre postul de antrenor la echipa. Eu aveam o speranţă să primesc banii de pe un teren de la ANRP. În negocierile cu Piţurcă m-am bazat pe obţinerea despăgubirilor, urmând ca sumele de bani preconizat a fi obţinute să le folosesc pentru a face o echipa şi mai mare. Piţurcă s-a angajat să rezolve la ANRP”, a spus Adrian Mititelu.

Întrebat de dintre judecătorii din complet cum ar fi făcut fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României acest lucru, Mititelu a spus: „Piţurcă mi-a spus că trebuie să dau 40 la sută din valoarea despăgubirilor unui domn care avea intrare la ANRP. Sincer să fiu, nu îmi amintesc cum îl cheamă. Nu am fost de acord deoarece ulterior am aflat de la Piţurcă că trebuie să dăm mai mult. De asemenea, a zis că altfel nu o să iau niciodată despăgubirea. Nu s-a mai dat nimic. Nu vreau să epatez, dar mi-a fost teamă. Mi-am dat seama că acea sumă reprezintă mită şi mi-a fost teamă”.