Mitropolia Olteniei face afaceri cu vin şi lumânări. Vinde Milostivirea la sticlă VIDEO

Fiecare familie din Oltenia este îndemnată de preoţi să cumpere peste jumătate de kilogram de lumânări. Produsele sunt fabricate chiar de Mitropolia Olteniei, iar preoţii se laudă că sunt marfă bună. Potrivit România TV, preoţii olteni pentru enoriaşi mai au o ofertă de nerefuzat: un vin mai bun decât agheasma, tot de la mitropolie.

24 sept. 2013, 10:12
Mitropolia Olteniei face afaceri cu vin şi lumânări. Vinde Milostivirea la sticlă VIDEO

Mitropolia Olteniei produce lunar câteva tone de lumânări, iar preoţii din parohii au plan de vânzări. Ca să înlăture concurenţa, lumanarile mitropoliei sunt inscripţionate special, iar enoriaşii sunt îndemnaţi să cumpere lumânările oficiale.

Potrivit România TV, fiecare familie este îndemnată să achiziţioneze anual 600 de grame. Lumânările pleacă din fabrica mitropoliei cu preţul de 53 de lei kilogramul şi ajung la enoriaşi cu 75 de lei.

Lumânările nu sunt, însă, singura sursă de câştig a Mitropoliei. Şi vinul este la fel de bine promovat în biserici. Astfel, „Vinul Biserisc” poate fi achiziţionat cu 12 lei, iar o sticlă de „Milostivire” costă 33 de lei. Contactată de jurnalişti România TV, conducerea Mitropiliei a refuzat să discute despre acest subiect.