Mitropolitul Bucovinei, primat al Bisericii Ucrainene: Opriţi-vă! Încetaţi vărsarea de sânge!

Mitropolitul Cernăuţilor şi Bucovinei, Onufrie, locţiitor al scaunului Mitropoliei Kievului în cadrul Patriarhiei Moscovei, a făcut apel luni la încetarea vărsării de sânge în Ucraina, în contextul confruntărilor care au loc în estul ţării şi al recentelor violenţe de la Odesa (sud).

05 mai 2014, 21:17
Mitropolitul Bucovinei, primat al Bisericii Ucrainene: Opriţi-vă! Încetaţi vărsarea de sânge!

„În toate aceste luni de criză socio-politică în Ucraina, Biserica noastră a făcut în mod constant apel la reconciliere şi la găsirea unei soluţii pentru a evita vărsarea de sânge..(….) Facem apel iarăşi şi iarăşi la putere şi la opoziţie să înceteze ostilităţile şi să facă toate eforturile posibile pentru încetarea vărsării de sânge. Facem din nou şi din nou apel la voi, conaţionalii noştri: Opriţi-vă! Încetaţi agresiunea! Nu mai folosiţi armele împotriva fraţilor voştri!”, se arată în apelul mitropolitului Onufrie, potrivit patriarhia.ru.

”Trebuie să înţelegem că nicio idee politică nu este atât de valoroasă încât pentru ea să curgă sânge. Nu se poate construi o societate pe violenţă, agresiune şi confruntare. Între cetăţenii Ucrainei există, într-adevăr, contradicţii semnificative. Nu trebuie să închidem ochii în această privinţă. Cu toate acestea, trebuie căutat un compromis, dar nu cu armele în mâini, ci la masa de negocieri. Putem rupe acest cerc infernal şi să nu permitem ca ţara noastră să se transforme într-un câmp al unui război fratricid”, se mai arată în acelaşi apel.

Mitropolitul Onufrie îi îndeamnă în continuare pe toţi clericii Bisericii Ortodoxe Ucrainene la ”un comportament pastoral responsabil şi echilibrat” şi pe toţi credincioşii la ”rugăciune fierbinte” pentru pace în Ucraina.

Vărsare de sânge în Ucraina. La Odesa ar fi murit peste 100 de oameni