Mitropolitul din Plovdid cu Rolex-ul la licitaţie: Mai bine în rai fără ceas, decât în iad cu ceas

Principala biserică bulgară din Plovdiv, în sudul ţării, nu va putea să îşi plătească factura la energie electrică nici după ce a făcut o încercare de vânzare prin licitaţie, duminică, a unui ceas de lux marca Rolex, donat de mitropolit. Licitaţia s-a încheiat cu un eşec. 

11 mart. 2013, 21:51
Mitropolitul din Plovdid cu Rolex-ul la licitaţie: Mai bine în rai fără ceas, decât în iad cu ceas

Mitropolitul din Plovdiv, Nikolai, criticat de presă pentru un stil de viaţă de lux, a anunţat în februarie că oferă ceasul său marca Rolex Bisericii Sfânta Maria, pentru ca aceasta să poată plăti factura la curent electric. Nikolai, unul dintre clericii cu cel mai înalt rang în cadrul Bisericii Ortodoxe Bulgare, a calificat de curând acest ceas drept o „ispită”. „Este mai bine să ajungi în Rai fără ceas, decât să ajungi în Iad cu ceas„, a spus el, după cum informează agenţia BTA citată de Mediafax.

Vânzarea la licitaţie, duminică, la Plovdiv, s-a încheiat cu un eşec din cauza lipsei participanţilor, a declarat pentru BTA Evelina Zdravkova, o membră din cadrul Administraţiei bisericii. Biserica urmează să examineze dacă va scoate ceasul la licitaţie din nou.

Ceasul, din aur şi cu safir, fabricat în 2005, este evaluat la preţul de 11.600 de leva (5.930 de euro). Dacă va reuşi să îl vândă, biserica intenţionează să plătească factura la curent electric, în valoare de aproximativ 3.000 de leva (aproximativ 1.500 de euro) şi să utilizeze restul sumei pentru acţiuni de caritate, spune Zdravkova.

Valoarea facturilor pentru energie electrică s-a dublat în Bulgaria, în ianuarie, în comparaţie cu valoarea din decembrie, ceea ce a provocat manifestaţii zilnice la nivelul întregii ţări, conducând la demisia Guvernului de centru-dreapta condus de conservatorul Boiko Borisov.

Încălzirea pe bază de energie electrică este foarte răspândită în Bulgaria, din cauză că reţeaua de distribuţie a gazelor este puţin dezvoltată în această ţară. Facturile mari la energie electrică au determinat mişcări masive şi violente de protest, soldate cu morţi şi răniţi la Sofia şi în alte oraşe din ţară. Manifestaţiile bulgarilor nemulţumiţi de facturile mari la energia electrică şi de corupţia politicienilor au determinat Guvernul de la Sofia să demisioneze.


loading...
Partenerii noștri