Mitul conturilor din străinătate ale Ceauşeştilor, spulberat. Unde îşi ţineau, de fapt, banii VIDEO

Familia Ceauşescu îşi ţinea banii la CEC, a susţinut Ion Cristoiu, într-o emisiune la televiziunea publică. Şi tot acolo, un fost colonel de Securitate a vorbit despre faptul că în decembrie 198,  regimul Ceauşescu a fost reprimat cu rapiditate pentru ca fostul preşedinte să nu apuce să vorbească prea multe.

13 mart. 2014, 11:07
Mitul conturilor din străinătate ale Ceauşeştilor, spulberat. Unde îşi ţineau, de fapt, banii VIDEO

Jurnalistul Ion Cristoiu a dezvăluit la o emisiune de televiziune că soţii Elena şi Nicolae Ceauşescu nu îşi ţineau banii în băncile din străinătate, aşa cum s-a spus până acum. „Ceauşeştii îşi puseseră banii la CEC, deci nu în conturi, în băncile din străinătate„, a declarat Ion Cristoiu.

VEZI ŞI: Imagini inedite din concediile Ceauşeştilor. Vezi cum jucau volei şi cum s-au distrat la Hollywood

Presa a mai scris şi în trecut despre economiile pe care Elena şi Nicolae Ceauşescu le făceau pe carnetele de CEC. Din salariul ei, Elena Ceausescu depunea lunar pe numele lui Valentin, Nicu şi Zoia, câte 5.000 de lei.

De asemenea, Filip Teodorescu, fost colonel de Securitate pe vremea Ceauşeştilor, a dezvăluit că mesajele de la Securitate pentru Ceauşescu erau scrise cu litere mari, pentru ca fostul preşedinte să citească fără ochelari, iar alungarea lui Nicolae Ceauşescu a fost făcută foarte repede, cu un anumit scop. „Probabil asta a fost şi ideea, să îl suprime repede, ca să nu poată spune ce nu trebuie”, a declarat Filip Teodorescu.

CITEŞTE ŞI: Familia Ceauşescu a deturnat de la statul român sute de milioane de lei. Pe ce au risipit banii