Mitul părului bălai pică: O blondă de 16 ani din Essex este mai deşteaptă decât Einstein

Lauren Marbe are 16 ani şi i-a uimit pe profesorii de şcoală după ce a obţinut 161 de puncte - mai multe decât Einstein -  la testul de inteligenţă Mensa.

12 feb. 2013, 20:39

Adolescenta din Essex are nu numai un fizic încântător, ci şi şi o minte strălucită. Lauren Marbe a fost cotată la testul de inteligenţă cu un IQ de 161, aceasta însemnând că este mai deşteaptă decât Albert Einstein, profesorul  Stephen Hawking sau Bill Gates, care au fiecare câte 160 de puncte.

Ea a intrat astfel în „înalta societate IQ a Mensa, numărându-se în urma acestui test printre cei 1% de oameni din lume cotaţi ca fiind cei mai inteligenţi, scrie Daily Mail.

Lauren locuieşte în Loughton, Essex şi îi place să poarte părul lung, e mândră de culoarea ei de păr, poartă unghii false şi se bronzează artificial. Îi plac hainele la modă, dar mai sofisticate, glamour şi petrecerile cu prietenii.

Pe de altă parte, îi place şi şcoala şi are rezultate deosebite la învăţătură. Vrea să-şi termine liceul cu calificativul maxim la toate materiile la care va fi testată, în special la matematică, fizică şi artă  şi aspiră să studieze Arhitectura la Universitatea Cambridge.

Îi mai plac spectacolele artistice şi chiar a evoluat doi ani în „West End”, ca şi o altă celebritate din Essex, Denise Van Outen.

Părinţii ei, David Marbe, de 45 de ani, care este taximetrist în Londra şi mama ei, Sue, tot de 45 de ani, director-adjunct la o şcoală primară sunt foarte încâtaţi de fiica lor şi de alegerile ei, scrie Daily Mail. Atât ei cât şi fiica lor se mândresc că ea a reuşit să răstoarne ideile preconcepute ale multor locuitori din Essex, care consideră că blondele sunt încântătoare, dar cam sărace cu duhul.