Mituri despre căsătorie. Unele pot duce la destrămarea ei

Mariajul nu va schimba în mod miraculos o persoană. Iar dacă partenerii nu conlucrează în consolidarea căsniciei, şansele de reuşită ale acesteia sunt din ce în ce mai mici.

25 oct. 2017, 20:34
Mituri despre căsătorie. Unele pot duce la destrămarea ei

Iata 4 mituri despre casatorie. Unele dintre ele sunt atat de periculoase incat pot duce la destramarea ei.

Daca suntem impreuna de multi ani, casatoria este urmatorul pas logic

Nu te poti casatori cu cineva doar pentru ca ati petrecut mult timp impreuna, considera Jennifer Gauvain, coautor al cartii „How Not to Marry the Wrong Guy: Is He „The One” Or Should You Run?”. In opinia acesteia o astfel de credinta este reteta pentru dezastru.

„Multi oameni cu care am vorbit spun ca acest mit, mai mult decat orice altceva, ii tine int-o relatie care ar fi trebuit rupta cu mult timp in urma.” O femeie pe care a intervievat-o s-a casatorit tocmai din cauza acestei credinte. Iata povestea ei:

„Nu este un barbat rau, insa nu il iubeam asa cum credeam eu ca ar trebui sa iubesc pe cineva. Era destept, a obtinut o slujba buna dupa terminarea facultatii, insa noi eram mai degraba colegi de camera decat suflete pereche. Cand mi-a cerut mana dupa absolvirea universitatii, un pas ce parea absolut normal – precum primirea unei promovari logice la birou – nu am vrut sa dezamagesc pe nimeni si, in niciun caz, nu mi-as fi dorit sa-i ranesc sentimentele logodnicului meu chiar daca in adancul sufletului stiam ca fac o mare greseala. In ziua nuntii aveam senzatia ca sunt o actrita care interpreteaza un rol pe care nu si-l dorea. Trei ani mai tarziu am divortat.”

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.