MITURI despre consolarea prietenelor

Iată câteva mituri în ceea ce priveşte consolarea prietenelor tale.

17 nov. 2013, 07:42
MITURI despre consolarea prietenelor

Mitul 1. Sa-i spui prietenei (la telefon, personal, prin e-mail sau pe twitter) „Sunt aici daca ai nevoie de mine” si sa iti inchipui ca o si ajuti astfel.

Din pacate, o astfel de afirmatie nu va ajuta pe nimeni aflat in suferinta. Spunandu-i „daca ai nevoie de mine”, nu faci decat sa arunci mingea in terenul ei, lasandu-i libertatea de a alege daca sau nu te va cauta sa iti ceara umarul pe care sa planga. Mai mult ca sigur insa, nu va dori sa fie o povara si va incerca sa se consoleze singura. Cel mai bine este sa-i oferi prietenei tale ceva concret. Daca tot vrei sa o consolezi cu doar cateva cuvinte, in loc sa-i spui sa te caute daca are nevoie, spunei ca o vei suna si maine sa vezi cum se simte. O va ajuta mai mult decat o promisiune vaga si va stii ca si a doua zi are pe cineva langa ea, cineva care se gandeste la ea si o poate ajuta. Iar daca prietena se simte prea rau pentru a accepta ajutorul tau, nu o lua personal. Nu te supara niciodata pe cineva care sufera ci incearca sa ocolesti raspunsul negativ si sa ai rabdare. Nu o supune niciunei presiuni suplimentare, are si asa destule pe cap. Acum e confuza, maine sau in zilele urmatoare, poate isi va reveni.

Mitul 2. Prietena care ofera o imbratisare calda ajuta mai mult decat cea care alearga pana la banca sa-i plateasca o factura.

Majoritatea oamenilor aflati la necaz pun mai mare pret pe prietenii pe care se pot baza. Da, e si o imbratisare buna la momentul oportun dar, mult mai de ajutor sunt celelalte lucruri pe care le poti face pentru a-ti ajuta prietena care poate se simte prea la pamant pentru a iesi din casa pentru cumparaturi, pentru a-si plati facturile etc. Nu e nevoie sa fii calda si afectuoasa pentru a demonstra ca-i esti alaturi si pentru a-i fi de ajutor.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Tipuri de prietene de cuplu care îţi vor strica relaţia, de care să te fereşti