Mituri false despre somnul bebeluşului

Când ai un copil în casă, totul pare să se învârtă în jurul somnului său şi toata lumea te pistonează cu fel de fel de sfaturi grijulii pe aceasta temă. Multe dintre ele sunt însă greşite, aşa că e bine să ştii cum să le triezi.

06 iun. 2016, 20:23
Mituri false despre somnul bebeluşului

„Sa nu trezesti niciodata un bebe care doarme”

Probabil ai auzit asta de mii de ori si poate ca ai si incercat sa si aplici sfatul cu bebelusul tau, dar nu ar trebui sa-l iei in considerare. „In primele saptamani, micutul tau are nevoie sa fie hranit in mod constant, la fiecare 2-3 ore. Asa ca vor fi momente in care chiar trebuie sa-l trezesti usor, ca sa-i dai sa manance”, spune dr. Tanya Remer Altmann, autoarea cartii „Mommy Calls” (American Academy of Pediatrics, 2008). Odata ce copilul ajunge la o greutate optima, potrivit dr. Altmann, este in regula sa lasi sa doarma mai mult.

„E musai sa ai aparatori pentru patut”

Aparatorile pentru patut par sa-l protejeze pe bebelus de vanatai, dar acestea pot fi uneori chiar periculoase, deoarece pot reprezinta un risc de sufocare. „N-am vazut ca vreun copil sa sufere o rana serioasa din cauza lemnului patutului. Insa am auzit de micuti care s-au sufocat din cauza aparatorilor”, spune dr. Altmann.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.