Mituri populare despre primăvară demontate

Incet-incet, primavara incepe sa-si faca simtita prezenta. Oamenii ies din ce in ce mai mult la plimbare, desi unii dintre ei sunt mai retinuti din pricina unor mituri care circula prin popor legat de primavara. Vezi mai jos cateva mituri despre primavara, demontate de doctorul John Whyte.

02 apr. 2013, 05:35
Mituri populare despre primăvară demontate

Schimbarile de temperatura ma imbolnavesc

Oamenii au supravietuit de mii de ani diverselor schimbari de mediu. Cei care se imbolnavesc primavara nu sunt victimele schimbarilor de temperatura, ci sunt mai degraba simptomele in urma expunerii la factori alergogeni.

Acum, ca s-a incalzit, ma duc sa alerg

Este demna de lauda initiativa de a iesi sa faci miscare regulat. Trebuie insa sa ai grija ca dupa o pauza lunga de alergat, de exemplu, te poti accidenda daca nu iei masurile de precautie. Incepe incet si mareste treptat viteza si intensitatea exercitiilor fizice. Mai mult, nu uita niciodata de exercitiile de incalzire, indiferent de tipul de miscare pe care alegi sa il faci.

Capusele vor iesi abia la vara

De fapt, capusele incep sa iasa la soare, tot atunci cand ies si oamenii. Pentru a preveni muscaturile de capuse, evita zonele cu multa iarba, foloseste solutii repelent si poarta haine adecvate. Cand intri intr-o incapere dupa ce ai fost la iarba verde, verifica hainele si corpul sa nu existe capuse sau alte insecte care te pot intepa.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro