Miu-Nicolae Ciobanu, eliberat din funcţia de prefect al judeţului Caraş-Severin

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind încetarea exercitării funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin de către Miu-Nicolae Ciobanu. Acesta a exercitat funcția de prefect cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, începând cu 12 martie 2015.

03 feb. 2016, 14:44
Miu-Nicolae Ciobanu, eliberat din funcţia de prefect al judeţului Caraş-Severin

Prefectul județului Caraș-Severin, Miu-Nicolae Ciobanu, şi-a dat demisia din funcţie, începând cu data de 1 februarie, „din respect față de Instituția Prefectului”.

Prefectul județului a fost audiat ca urmare a unor fapte de natură penală ce s-au comis în cadrul unei societăți comerciale la care a îndeplinit funcția de administrator pe o perioadă de șapte luni, în perioada 2011-2012.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a înaintat Guvernului României propunerea de încetare a exercitării cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin de către Nicolae Miu Ciobanu. Acesta a fost desemnat să exercite, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, funcția de prefect al județului Caraș-Severin, începând din luna martie 2015.

Propunerea ministrului Afacerilor Interne vine ca urmare a perchezițiilor care au avut loc în 19 județe din țară, printre care și în Caraș-Severin, fiind puse în aplicare 32 de mandate de aducere, pentru persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Acțiunea a vizat un dosar penal care are ca obiect un grup infracțional organizat constituit în județul Caraș-Severin, care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproape 25 milioane lei.