Miza politică a milionului de euro dat dat de Sorin Ovidiu Vântu pentru Bogdan Olteanu. Se dorea un guvern PNL- Blaga

Sorin Ovidiu Vîntu ar fi dat un milion de euro nu numai pentru numirea lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator al Deltei Dunării, dar şi ca sprijin pentru campania electorală a PNL în 2008. Potrivit surselor flux 24, Vîntu își dorea un guvern PNL - aripa Vasile Blaga din PDL și acesta era de fapt scopul banilor dați mită.

31 iul. 2016, 10:10
Miza politică a milionului de euro dat dat de Sorin Ovidiu Vântu pentru Bogdan Olteanu. Se dorea un guvern PNL- Blaga

Anul 2008 a fost momentul în care Alina Gorghiu a obținut primul mandat de parlamentar susținută de B.Olteanu, partenerul său de la vremea aceea. Nu se știe încă ce amestec au avut firmele de consultanță ale lui SOV în susținerea acesteia sau dacă din acei bani ar fi fost finanțată și campania ei.

Două fotografii cu Blaga și Eftime senior și junior de la nunta ultimului din 2008, anul mișcărilor puse la cale de SOV, au fost publicate sâmbătă seară pe siteul Rise Project care descrie traseul banilor din firmele lui Vântu către Olteanu, scrie flux24.ro.

Dincolo de milionul de euro care ar fi fost dat de SOV lui Bogdan Olteanu s-a vorbit de un sprjin pentru campania electorală a PNL din partea firmelor lui SOV: consultanță etc, iar în acest sens apar detalii interesante care indică că SOV iși dorea un guvern PNL- aripa Vasile Blaga din PDL și acesta era de fapt scopul banilor dați de acesta.

A fost momentul în care a izbucnit războiul SOV-Băsescu și al acutizării conflictului între Blaga și președintele de la vremea respectivă.

În 28 noiembrie 2008, cu două zile înainte de alegeri, un filmuleț cu Bogdan Olteanu și Călin Popescu Tăriceanu apărea pe youtube, iar subiectul înregistrării era marele Vasile Blaga: „Lovitura finala: Bogdan Olteanu si Tariceanu vireaza catre PDL. Filmare document cu cateva zile inainte de alegeri. Si asta nu e totul…”. Olteanu îi aducea în video un omagiu lui Vasile Blaga.

La aceea vreme PNL era în conflict deschis cu Băsescu.

Tot la acel moment, Olteanu avea o relație cu actualul co-președinte PNL, Alina Gorghiu, și a susținut-o pe aceasta pentru primul mandat de parlamentar. Nu se știe în acest moment dacă firmele lui SOV i-au făcut campania lui Gorghiu.

Interesant este că sfătuit de firma lui SOV, Bogdan Olteanu susținea cu 2 zile înainte de alegeri o alianță cu aripa Vasile Blaga din PDL și afirma că acesta urma să fie prezent în viitorul guvern.

La aceea vreme, Blaga era deja în conflict cu Traian Băsescu.

Se pare că potrivit unor surse citate de FLUX 24 in contul banilor pe care Bogdan Olteanu ii primise de la SOV via Eftimie jr, intra si intelegerea cu aripa Blaga din PDL.

 Citeşte şi Sorin Ovidiu Vîntu, la DNA. Afaceristul ar fi încercat să-i cumpere pe Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu