Mizerie de nedescris pe litoralul românesc. Zeci de gunoaie pe plajă, chiar lângă turiştii care stau la soare: „Nu sunt coşuri de gunoi deloc!”

Staţiunile de pe litoralul românesc au ajuns o ruşine după ce munţi de gunoaie se zăresc chiar lângă turiştii de pe plajă. Un român venit la Jupiter a surprins imagini cu mormanele de gunoaie de pe plaja din staţiune.

05 iul. 2021, 17:43
Mizerie de nedescris pe litoralul românesc. Zeci de gunoaie pe plajă, chiar lângă turiştii care stau la soare: „Nu sunt coşuri de gunoi deloc!”
sursa: Observator

Mizerie de nedescris pe litoralul românesc. Turiştii de pe litoralul sunt foarte  pentru că în loc de relaxare, sunt nevoiţi să stea printre gunoaie. Imaginile cu mormanele de gunoi au fost surprinse luni dimineaţă pe plaja liberă din Jupiter.

Mizerie de nedescris pe litoralul românesc. Zeci de gunoaie pe plajă, chiar lângă turiştii care stau la soare

„Lipsesc coşurile de gunoi de pe plajă. Pe trotuar sunt ceva coșuri, dar sunt de la magazinele din zonă. La ora 10, grămadă era destul de mare și putini oameni pe plajă. Mai înainte a început un vânt mai puternic și a dus șervețele și pungi de plastic pe plajă, se opreau în oamenii care făceau plajă. Pe plajă sunt împrăștiate peste tot,doze de bere care par mai vechi. Plus alte gunoaie.”, spune un turist, pentru observatornews.ro.

Gunoaiele aruncate la întâmplare sunt o sursă permanentă de infecție. Mai mult, ele ajung să afecteze și viețuitoarele marine, care apoi sunt pescuite și puse pe masa turiștilor. După Marea Mediterană, Marea Neagră înregistrează cea mai mare cantitate de gunoaie.

Potrivit ecologiştilor, cel mai murdar an a fost anul 2019. Atunci au fost adunate aproape 33.000 de gunoaie de pe plaje, după sezonul estival. Cele mai murdare plaje, potrivit voluntarilor, care se ocupă de curăţenia plajelor de pe litoralul românesc sunt în Constanța, Mamaia, Năvodari şi Eforie. La polul opus, Tuzla are cel mai curat nisip.

Turiştii care arunca deşeuri pe plajă risca să fie amendaţi de către comisarii Gărzii de Mediu cu amenzi de 1.000 de lei.

De altfel, Bucureștiul a ajuns de râsul lumii. Priveliștea jucătorilor din Naționala Franței de la hotelul de lux: gunoaie, șobolani, oameni fără adăpost. „Nu prea își merită renumele de Micul Paris”, au spus jurnaliștii francezi. În tot acest timp, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pare că își vede liniștită de viață, fără să acorde o importanță prea mare acestor probleme.

Adrian Viegheciu, consilier din partea PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a postat un clip video pe rețelele sociale în care arată exact care e priveliștea jucătorilor din echipa Franței. Sportivii sunt cazați la Athénée Palace Hilton, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din centrul Bucureștiului, vizavi de Ateneul Român, dar în momentul în care ies din clădirea de cinci stele pășesc pe tărâmul gunoaielor de care Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, nu pare să fie prea deranjată.

„Astăzi am văzut multă supărare pe Facebook și prin presă din cauza unor declarații ce aparțin jurnaliștilor și jucătorilor francezi cu privire la orașul nostru. Au spus, unii mai elegant, alții mai puțin, că București nu prea își mai merită renumele de „Micul Paris” și că mai are de lucru până acolo.

Citeşte şi: Clotilde Armand reacționează la soluțiile lui Ilie Bolojan pentru gunoaiele din Sectorul 1: „Încă o dovadă că suntem pe drumul cel bun”