Mizerie inimaginabilă şi condiţii de nedescris într-un hotel din Eforie Nord: „Camerele sunt infecte. Nu a fost zugrăvit de peste 30 de ani. Am păzit toată noapte copilul, ca să nu-l muşte ceva”

O familie care a dorit să-şi petreacă vacanţa în Eforie Nord a ales de pe site-ul unei agenţii de turism un hotel de două stele, ale cărui camere arătau bine în poze, dar odată ajunşi la destinaţie au relizat că realitatea era cu totul alta, una cruntă.

09 aug. 2021, 19:49
Mizerie inimaginabilă şi condiţii de nedescris într-un hotel din Eforie Nord: „Camerele sunt infecte. Nu a fost zugrăvit de peste 30 de ani. Am păzit toată noapte copilul, ca să nu-l muşte ceva”

Ajunşi la hotel, clienţii agenţiei au constatat că hotelul din Eforie Nord nu avea nimic în comun cu prezentarea de pe site, camerele erau nezugrăvite şi nu mai fuseseră modernizate de zeci de ani, erau pline de mizerie şi mucegai, iar ferestrele nu se puteau închide, ceea ce făcea ca în cameră să fie curent noapte şi foarte cald în timpul zilei.

„Cel mai mare focar de infecție de pe litoralul românesc. Oare cum au reușit să primească avizele sanitare de funcționare și autorizație? Nu am putut dormi deloc la acest hotel şi nu am fost singurii care au refuzat camera. Nu au condiții deloc pentru cele 2 stele, camerele sunt infecte. Nu a fost zugrăvit ori recondiționat de mai bine de 30 ani. Vopsea înflorită şi pereții galbeni de jeg, uşi ce nu se închid, geamuri prinse în cuie ca pe vremuri. Era vânt şi curent în toată camera. Am stat cu soția toată noaptea și am pă zit fata să nu o muşte ceva.”, a declarat George, clientul agenţiei de turism, pentru Observatornews.ro.

Client nemulţumit de condiţiile hotelului din Eforie Nord: „Doamna ce se ocupa de hotel era foarte recalcitrantă şi a fost tare ofensata”

În plus, reprezentanta hotelului s-a arătat indignată de faptul că turiştii au cerut agenţiei de turism să le schimbe cazarea pentru restul sejurului.

„Am fost cazați doar o singură noapte după care am luat legătura cu agenția de turism, care a rezolvat restul sejurului la un alt hotel. Doamna ce se ocupa de hotel era foarte recalcitrantă şi a fost tare ofensata pentru că am luat legătura cu agenția de turism. Ba mai mult, ne-a reproşat că ce fel de condiţii vrem să avem la două stele?”, a mai adăugat George, clientul nemulţumit de condiţiile din Eforie Nord.

Citeşte şi: Copii căzuţi cu un carusel, după ce au urcat în el alături de mama lor, deşi accesul adulţilor nu era permis