Cosmin Mladin, arestat preventiv pentru 30 de zile. Liderul rețelei de trafic de țigări din Arad, dat în urmărire națională

Cosmin Mladin a fost dat în urmărire națională. Liderul grupării de traficanți de țigări din Arad nu a fost găsit acasă de oamenii legii, motiv pentru care s-a luat această decizie.

26 iul. 2021, 15:31
Cosmin Mladin, arestat preventiv pentru 30 de zile. Liderul rețelei de trafic de țigări din Arad, dat în urmărire națională

Cosmin Mladin și Daniel Copil au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind pronunțată luni, 26 iulie, de către Tribunalul București.

Procurorii din cadrul DIICOT au cerut măsura arestării preventive a celor doi, implicați în dosarul traficului de țigări pe ruta Marea Britanie – România.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Atât Cosmin Mladin, cât și Daniel Copil s-au prezentat vineri la Tribunalul București, acolo unde au fost citați, după ce zile întregi au fost căutați de organele de Poliție, cei doi nefiind găsiți la adrese în momentul descinderilor.

În dosarul traficului de țigări au fost făcute 157 de percheziții și zeci de persoane au fost duse la audieri. De asemenea, în urma descinderilor a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale.

Daniel Copil, ridicat din Pecica și dus în arest

Inspectoratul Județean de Poliție Arad a transmis că „polițiștii arădeni au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis la data de 26 iulie a.c., de magistrații Tribunalului București, pe numele unui bărbat de 40 de ani, din Pecica, cercetat pentru mai multe infracțiuni”. În fapt este vorba de Daniel Copil, acesta „a fost depistat pe raza localității Pecica, urmând a fi preluat de polițiștii de investigații criminale în vederea punerii în aplicare a măsurilor dispuse de instanță”.