MM Stoica, încrezător în calificare: La Chelesea ceva nu merge, sper să profităm de situaţia lor

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că formaţia Chelsea Londra are unele probleme şi speră ca echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf să profite de această situaţie în dubla manşă din optimile de finală ale Ligii Europa.

27 feb. 2013, 14:54
MM Stoica, încrezător în calificare: La Chelesea ceva nu merge, sper să profităm de situaţia lor

Chelesea e o echipă foarte puternică, o echipă care are acum nişte probleme. E clar că ceva nu merge acolo şi putem să profităm de situaţia asta. Dar jucăm împotriva deţinătoarei Ligii Campionilor, care are un antrenor ca Rafa Benitez şi cheltuie 40 de milioane pe un singur fotbalist. În vestiar lui Chelsea când e convocare la naţională rămân doar trei jucători, dintre care doi sunt accidentaţi. Deci jucăm împotriva unui colos, dar putem să ne calificăm”, a declarat managerul general al Stelei, Mihai Stoica, citat de Mediafax.

Mihai Stoica susţine că nu are nevoie de şcoala de antrenori pentru a urmări adversarii formaţiei Steaua din Liga Europa. „Am fost ironizat de oameni la care ţin, cum este nea Imi (n.r. – Emeric Ienei), că am fost să văd meciurile adversarelor, dar asta e meseria mea, cu asta mă ocup, nu cu altceva. Dacă nu aveam cum să merg atunci trimiteam pe altcineva. Nu vreau să arăt ce înseamnă să descifrezi jocului unei echipe. E «piece of cake», credeţi-mă. Iar să fiu ironizat pentru asta chiar mi se pare deplasat. Pentru studii de scouting sau ca să te pricepi la meseria asta nu trebuie să ai şcoală de antrenori la bază pentru asta. Chiar nu trebuie să ai. Eu m-am ferit de multe ori să am păreri de ordin tactic pentru a nu interfera cu antrenorii. Deci cred că ar trebui puţin mai mult respect. Pentru că sunt oameni cărora ar trebui să li se ridice statui în curtea stadionului şi nu au criticat niciodată. Rezultatele pot fi criticate când nu există. Dar apar unii care au trecut pe aici şi care vorbesc. Mă rog, nu au ocupaţie, dar nu e în regulă”, a explicat Stoica.

El a adăugat că nu va merge să vadă partida Chelsea – West Bromwich, programată, sâmbătă, în campioantul Angliei. „E suficient ce avem acum. O să vorbim cu Tamaş şi cu Dan Petrescu”, a precizat oficialul FC Steaua.

În opinia lui Mihai Stoica, evoluţia echipei Steaua din partida cu Ajax Amsterdam de la Bucureşti este „cea mai bună prestaţie” a unei formaţii româneşti după 1990. „În returul cu Ajax a fost cea mai bună prestanţie a unei echipe din România din ’90 încoace. Au fost alte rezultate ca victoria Stelei la Kiev, a celor de la CFR la Manchester sau Roma, dar prestaţia de acum a fost remarcabilă, să subordonezi un adversar ca Ajax la modul ăsta…” a afirmat el.

Decizia ca autocarul echipei să nu oprească în Piaţa Universităţii pentru ca jucătorii să sărbătorescă alături de fani calificarea în optimile de finală a aparţinut Jandarmeriei Române, susţine Stoica. „După meciul cu Ajax de la Bucureşti am aflat că suporterii ne aşteaptă în Piaţa Universităţii. Iar nouă ni s-a spus foarte clar că traseul nostru nu trece prin Piaţa Universităţii. Jandarmeria hotărăşte asta, ea aplică legile. Noi nu putem decât să respectăm legile. Am insistat totuşi să trecem pe la Universitatea doar să îi salutăm pe fani şi am primit aprobarea să trecem dar fără să ne oprim. Iar apoi să fiu asaltat de către suporteri că e lipsă de respect din partea noastră. Dimpotrivă, eu spun că acesta este respect”, a spus Stoica.

Managerul general le cere suporterilor stelişti să vină în număr cât mai mare la partida cu Gaz Mentan Mediaş, programată, sâmbătă, de la ora 19.15, pe Arena Naţională. „Avansul din campionat nu este suficient. Întâlnim sâmbătă, la o oră acceptabilă, o echipă, Gaz Metan Mediaş, care anul trecut ne-au dat cu terenul în cap la Mediaş, ne-au bătut cu 3-0. Nu mai nimeream uşa vestiarului după meci. Apoi din 20 de meciuri disputate de Steaua doar patru nu au fost câştigate, unul e cel cu Gaz Metan. E o echipă în faţa căreia probabil există un complex, de aceea sâmbătă este nevoie de o audienţă la fel ca cea de la meciul cu Ajax. Nici nu mă gândesc să nu deschidem încă un inel la Arena Naţională pentru acest meci. Mai ales că preţurile sunt aşa, doar ca să nu fie intrarea liberă”, a menţionat Mihai Stoica.