Moarte absurdă a unui politician, adversar înverşunat al Rusiei. Oficialităţile spun că s-ar fi sinucis accidental

Politicianul şi expertul militar ucrainean Dmitro Tmiciuk a fost găsit mort miercuri, în locuinţa sa din Kiev. Experţii susţin că s-ar fi împuşcat din greşeală, în timp ce îşi curăţa arma.

19 iun. 2019, 17:43

Dmitro Tmiciuk era, de asemenea, jurnalist militar şi colonel în rezervă. La începutul agresiunii Rusiei în estul Ucrainei, în 2014, a fondat „Rezistența informațională”, un grup menit să dezvăluie tacticile militare ale ruşilor. Tot în 2014 el a fost ales deputat în Parlamentul Ucrainei, Tmiciuk fiind şi membru fondator al partidului Frontul Popular.

Artem Şevcenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kiev, a declarat că Tmiciuk a fost găsit de soţie, împuşcat în cap, iar colegul său de partid, deputatul Anton Gheraşcenko, a scris că tragedia s-ar fi petrecut în timp ce Tmiciuk îşi curăţa arma. Totuşi, această versiune nu a fost confirmată.

Mai mult, pe reţelele de socializare se comentează că natura accidentală a incidentului este puțin probabilă şi se aminteşte înverşunarea lui Tmiciuk împotriva Rusiei. „Dmitri Timchuk era un militar profesionist. În general nu bea alcool. Versiunea împușcăturii aleatoare pare dubioasă„, a scris Oleg Slobodian, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat pentru Frontiere.

Tmiciuk avea 46 de ani, el fiind născut pe 27 iunie 1972, la Chita, în URSS.