Moarte GROAZNICĂ. Un cioban a fost MÂNCAT de MISTREŢI

Un cioban mâncat de mistreți a fost găsit mort, pe o pășune din satul Orbău, Satu Mare, alaturi de câinele său, care a avut aceași soartă.

31 oct. 2016, 15:11
Moarte GROAZNICĂ. Un cioban a fost MÂNCAT de MISTREŢI

Aurel Piroș a fost găsit, duminică, sfâşiat de animalele sălbatice, pe o pășune, anchetatorii stabilind că bărbatul a avut parte de o moarte violentă. Alături de cioban, a fost devorat de animale şi câinele său de pază. Conform persoanelor intervievate de anchetatori, zona este plină de animale sălbatice, iar localnicii se plâng tot timpul că porcii mistreţi le fac pagube în gospodării. Mistreţii trăiesc în grupuri şi se deplasează în funcţie de hrană sau adăpost. Un vânător a relatat modul şi împrejurările în care mistreţul atacă.

„Mistreţii atacă doar dacă se simt încolţiţi. Masculul dă cu colţii şi taie, în timp ce scoafa muşcă şi zdobeşte. Am văzut cazuri când scroafa a muşcat capul unui câine şi apoi l-a zdrobit. De obicei mistreţul nu atacă, dar dacă se simte hăituit sau este îngrămădit într-o zonă, atunci se apară atacând. În general mistreţul reuşește să dea doar până la brâul omului. Mai sus, în funcţie şi de mărimea animalului, nu ajunge. Sunt mai rare agresiunile mistreţilor, dar au mai fost astfel de incidente. Atacurile mistreţilor pot avea loc în orice moment, nu există o perioadă anume a anului”, a spus un vânător pentru vocea.biz.