Copil de nouă ani, găsit fără suflare în locuinţă. Mama băiatului a fost arestată UPDATE

Un copil în vârstă de nouă ani a fost găsit mort într-o locuinţă din Cluj-Napoca, pe corpul acestuia fiind urme de violenţă. El locuia împreună cu fratele său, cu mama lui şi cu iubitul acesteia. După efectuarea necropsiei, anchetatorii vor stabili cauza decesului.

07 iul. 2019, 07:34
Copil de nouă ani, găsit fără suflare în locuinţă. Mama băiatului a fost arestată UPDATE

UPDATE: Femeia din Cluj-Napoca, suspectată că şi-a ucis în bătaie copilul de 9 ani, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Autorităţile din Cluj au anunţat, duminică seară, că femeia suspectată că şi-a ucis în bătaie copilul de 9 ani a fost arestată preventiv.

Ea este acuzată de violenţă în familie sub forma omorului calificat.

UPDATE: Mama copilului de 9 ani găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost reţinută de poliţişti şi urmează să fie prezentată magistraţilor pentru arestare preventivă.

„În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea copilului a fost una violentă şi a survenit ca urmare a agresiunilor suferite. Mama a fost reţinută şi urmează a fi prezentată în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului”, informează IPJ Cluj.

„Dispeceratul 112 a fost anunţat de către o persoană că într-o locuinţă din Cluj-Napoca se află în stare de inconştienţă un copil de 9 ani. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat, din păcate, decesul copilului. La examinarea trupului s-au constatat urme de violenţă, motiv pentru care cadavrul copilului a fost preluat şi transportat la medicină legală, în vederea efectuării necropsiei. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. După obţinerea rezultatului necropsiei, vom vedea dacă între urmele de lovituri de pe corp şi deces există o legătură de cauzalitate şi în acel moment cu siguranţă se va schimba şi încadrarea juridică a faptei”, declarase, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Cluj, sâmbătă seara, o persoană a sunat la 112 anunţând că un băiat în vârstă de 9 ani este inconştient într-un apartament din municipiul Cluj-Napoca. Cadrele medicale deplasate la faţa locului nu au reuşit să-l salveze, constatând decesul copilului.

Acesta locuia în apartamentul respectiv cu fratele său mai mare, cu mama sa şi cu iubitul acesteia. Pe corpul victimei, anchetatorii au găsit urme de violenţă. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Oamenii legii au deschis un dosar penal in rem pentru violenţă în familie. În funcţie de rezultatul necropsiei şi după ce va fi aflată cauza decesului, anchetatorii vor stabili încadrarea juridică a faptei.