Moarte misterioasă. Soţia unui judecător de la Curtea de Apel s-a sinucis. Nu a lăsat un bilet de adio, doi copii rămân orfani

Drama de proportii in familia unui judecator de la Curtea de Apel Iasi, dupa ce sotia acestuia s-a sinucis in urma cu doua zile • Femeia s-a aruncat pur si simplu de la etajul cinci al unui bloc din centrul Iasului, fara sa lase niciun bilet de adio • La acest moment nu se cunosc foarte multe detalii, judecatorul fiind nevoit sa dea declaratie in dosarul deschis ca urmare a mortii sotiei sale

18 sept. 2018, 07:51
Moarte misterioasă. Soţia unui judecător de la Curtea de Apel s-a sinucis. Nu a lăsat un bilet de adio, doi copii rămân orfani

Sotia unui judecator de la Curtea de Apel Iasi a cazut de la etajul 5 si a murit pe un pat de spital la cateva ore distanta. Au doi copii inca elevi, care se afla in stare de soc, iar mediatizarea numelui ar putea sa le dauneze foarte mult si sa le amplifice suferinta prin care trec.

Incidentul s-a petrecut in urma cu doua zile, duminica dupa-amiaza, in zona Garii din Iasi, la blocul „Topaz”, asa cum este denumit imobilul care gazduieste la parter mai multe sali de jocuri.

O femeie, sotie de judecator, a cazut de la geamul unui apartament situat la etajul cinci. D., sotul femeii, a sunat la numarul unic de urgente 112 si a cerut ajutor. Imediat la fata locului au ajuns medicii de la SMURD, care au gasit-o pe femeia in varsta de 43 de ani inconstienta, in stop cardio-respirator, intinsa pe terasa unei sali de jocuri. In tot acest timp, sotul si mama femeii erau in stare de soc, priveau in gol pe langa bloc si ii implorau parca pe medici sa o salveze.

Si tatal femeii a ajuns intr-un suflet la locul tragediei si a cerut voie autoritatilor sa ajunga langa ea. Nu a rezistat prea mult sa-si priveasca fiica zdrobita de beton si a plecat cu ochii inlacrimati.

Imediat au inceput manevrele de resuscitare, iar dupa cateva minute de resuscitare, echipajul SMURD a obtinut primele rezultate. Femeia avea semne vitale. Imediat a fost transportata la Spitalul „Sfantul Spiridon” in stare critica. Dupa cateva investigatii, Claudia a intrat din nou in stop cardiorespirator. Medicii au reusit sa o resusciteze si de aceasta data, insa la scurt timp femeia a intrat iarasi in stop, iar medicii au fost nevoiti sa declare decesul.

Medicii nu au mai putut face nimic

Chiar daca medicii ieseni au depus eforturi supraomenesti pentru a o salva, nu au mai putut face nimic. „In cursul zilei de duminica, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului «Sfantul Spiridon» din Iasi a fost transportata o pacienta in varsta de 43 de ani, care a suferit o cadere de la etajul 5 al unui imobil din zona Garii. Aceasta a fost transportata la spital de catre un echipaj de Terapie Intensiva Mobila. Pacienta a intrat in stop cardio-respirator, fiind resuscitata de doua ori cu succes de catre echipa medicala. Aceasta prezenta politrauma, hemoragie subarahnoidiana, fracturi multiple la nivelul coloanei cervicale si la nivelul coloanei dorsale, cu fragmente in canalul medular, soc spinal, soc hemoragic, laceratie hepatica, laceratie splenica, hematom subcapsular si fractura stabila de bazin. Aceasta a fost introdusa la Chirurgie 1, fiind supusa unei interventii chirurgicale. Din nefericire, pacienta nu a supravietuit, decedand in blocul operator, in cursul serii de duminica”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD Iasi.

In tot acest timp, la usa de la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului „Sfantul Spiridon” se afla judecatorul iesean, adica sotul femeii si parintii acesteia. Toti sperau intr-o minune, insa pentru femeie nu se mai putea face nimic, leziunile pe care le-a suferit fiind extrem de grave.

Dosar penal pentru „moarte suspecta”

Politistii ieseni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si fac cercetari in acest caz. „Politistii ieseni au deschis un dosar penal pentru moarte suspecta si fac cercetari pentru stabilirea intregii situatii de fapt”, a precizat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Surse din cadrul anchetei au precizat ca duminica, in jurul orei 13:00, atunci cand Claudia a cazut de la etajul cinci, aceasta s-ar fi aflat in casa cu sotul ei, care este judecator la Curtea de Apel Iasi, cu mama ei si cu cei doi copii. Din cate se pare, sotul femeii a observat-o pe aceasta urcata pe pervazul unui geam al apartamentului in care locuiesc.

Intr-o fractiune de secunda, femeia ar fi sarit in gol, de la o inaltime mai mare de zece metri. Tot surse din cadrul anchetei au precizat ca femeia, Claudia, ar fi trecut printr-o perioada mai grea (sentimental) si lua un tratament medicamentos. In fata anchetatorilor, familia femeii ar fi precizat ca nu isi explica gestul ei. Claudia nu ar fi lasat niciun bilet de adio si nu ar fi dat niciodata de inteles ca ar avea ganduri sinucigase. Chiar daca indiciile de pana acum duc catre o sinucidere, anchetatorii nu exclud nicio varianta.

Nimeni nu stie daca in familia judecatorului iesean existau probleme. Din exterior, lucrurile intre soti pareau perfecte. Fiica cea mare a Claudiei este deja majora, iar mezinul este in clasele primare. Ambii copii au rezultate foarte bune la invatatura si toti cei care ii cunosc au doar cuvinte de lauda. La inceputul acestui an, sotii au cerut de la Primaria Iasi avizul pentru ridicarea unei locuinte pe un teren din municipiu, ceea ce inseamna ca aveau planuri de viitor. Trupul neinsufletit al Claudiei a ajuns la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru necropsie. Ulterior, se vor stabili cauzele care au dus la decesul femeii.