Moarte suspectă a unui boxer campion. Sportivul a fost arestat şi apoi găsit spânzurat în celulă

Boxerul polonez Dawid Kostecki, poreclic "Ţiganul", a murit vineri, la doar 38 de ani. În cariera sa profesionistă, Kostecki a înregistrat 39 de victorii (25 prin KO) şi a suferit doar două înfrângeri. Kostecko se afla în arest şi a fost găsit spânzurat în celulă.

02 aug. 2019, 17:28
Moarte suspectă a unui boxer campion. Sportivul a fost arestat şi apoi găsit spânzurat în celulă

Dawid Kostecki a fost unul dintre cei mai non-conformişti boxeri ai acestor vremuri. Sportivul născut la Rzeszów, pe 27 iunie 1981, a avut numeroase probleme cu legea, dar pe cât a fost de controversat în afara ringului pe atât de bun a fost în ring.

O luptă care putea să-l aducă în atenţia mondială, contra lui Ray Jones, a fost anulată cu numai câteva zile înainte de a avea loc, Kostecki fiind arestat şi aruncat în închisoare, după ce s-a dovedit că era liderul unei organizaţii criminale, care avea activităţi legate de trafic de persoane şi prostituţie. Pe 31 octombrie 2011 a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare. 

Anul acesta el a fost arestat şi condamnat pentru a cincea oară, iar vineri a fost găsit spânzurat cu un cearşaf, în celula sa de la închisoarea din Varşovia-Białołęka. Avea de ispăşit 5 ani şi trei luni pentru organizarea unui grup infracţional organizat. Anterior el fusese pedepsit, printre altele, pentru trafic de droguri, furt de mașini, prostituție și evaziune fiscală.

Dawid Kostecki a debutat ca profesionist în 2001, iar printre învinşii săi se numără boxerii români Florian Benche (la puncte, în 2003), Paul David (KO, în 2007), Istvan Varga (KO tehnic, în 2009) şi Giulian Ilie (2009).