Dispariţie MISTERIOASĂ la Salina Turda. Un tânăr ar fi căzut în gol de la mare înălţime

O posibilă sinucidere este anchetată la Salina Turda, după ce oamenii legii au fost alertaţi cu privire la dispariţia unui tânăr. Pompierii şi echipaje de salvamontişti încearcă să ajungă în puţul din Salina Turda unde se presupune că tânărul s-ar fi aruncat în gol câteva zeci de metri.

05 iul. 2016, 10:52
Dispariţie MISTERIOASĂ la Salina Turda. Un tânăr ar fi căzut în gol de la mare înălţime

Se pare că tânărul, în vârstă de 30 de ani, ar fi dispărut de acasă în urmă cu cinci zile, însă familia acestuia nu a anunţat dispariţia, scrie Vocea Transilvaniei. Oamenii legii au fost alertaţi, pe 3 iulie, de un angajat de la Salina Turda, care a găsit în parcare o maşină pornită, cu farurile aprinse, dar în care nu se afla nimeni.

Actele din maşina aflată în parcarea de la Salina Turda i-a dus pe poliţişti spre proprietarul acesteia, tatăl tânărului care se presupune că s-ar fi sinucis, care le-a spus oamenilor legii că acesta a plecat de acasă cu autoturismul său.

Principala variantă pe care merg anchetatorii este că tânărul s-a sinucis, aruncându-se într-un puţ din Salina Turda închis publicului, unde există un mediu toxic. 

Luni, pompierii şi salvamontiştii clujeni au încercat să coboare în puţul de la Salina Turda, însă nu au putut avansa mai mult de câţiva zeci de metri, astfel că s-a solicitat intervenţia unor salvamontişti din alt judeţ, care deţin echipamente spciale.

Reprezentanţii Salinei Turda susţin însă că nu există posibilitatea ca persoana disparută să fi avut acces în zona circuitului vizitabil al Salinei Turda sau în minele deschise publicului.

„In data de 3 iulie 2016 , angajatiii serviciului de paza al Salinei Turda au identificat un autovehicul abandonat in apropierea obiectivului turistic. A fost sesizat serviciul de urgenta 112, iar reprezentantii IPJ s-au deplasat la fata locului.

Dupa identificarea autovehiculului, s-a constatat ca acesta este detinut de un barbat in varsta de 70 de ani al carui fiu in varsta de 36 de ani a plecat voluntar de acasa pe data de 1 iulie.

In aces moment (5 iulie), reprezentantii IPJ fac cercetari in intreaga zona exterioara a Salinei Turda pe o suprafata extinsa, examinand inclusiv ipoteza unui suicid.

Mentionam, in mod expres, ca nu exista posibilitatea ca persoana disparuta sa fi avut acces in zona circuitului vizitabil al Salinei Turda sau in minele deschise publicului”, se precizează într-un comunicat de presă.