Moartea i-a speriat. Acum caută TESTE pentru depistarea HEROINEI

Teste ce permit depistarea heroinei vor fi disponibile de vineri la Amsterdam, după moartea unor turişti britanici care şi-au administrat heroină albă crezând că este cocaină, au relatat joi mass-media olandeze, potrivit Agerpres.

04 dec. 2014, 18:44
Moartea i-a speriat. Acum caută TESTE pentru depistarea HEROINEI

Aceste teste vor fi vândute în 30 de magazine din capitala olandeză sau pe stradă, a anunţat cotidianul local Het Parool. Testele vor costa doi euro fiecare, a precizat agenţia de presă olandeză ANP, subliniind că ele fac parte dintr-o campanie de sensibilizare şi de prevenire în capitala olandeză după moartea a trei turişti.

Un britanic a decedat în octombrie şi cadavrele altor doi tineri, de 20 şi 21 de ani, au fost găsite la 25 noiembrie într-o cameră de hotel din Amsterdam, oraş care atrage numeroşi turişti datorită accesului uşor la droguri. Utilizarea heroinei în loc de cocaină poate să provoace stop cardiorespirator. Alte 17 persoane s-au prezentat la spital după ce şi-au administrat heroină albă.

Citeşte şi Român prins cu cocaină de 10 milioane de euro, în Marea Britanie

Peste 30 de panouri în limba engleză au fost instalate în locuri de atracţie din capitala olandeză, precum şi în gări, informându-i pe turişti cu privire la pericolul pe care îl presupune consumul de heroină albă. Testele permit doar depistarea heroinei în drogul aflat în posesia turiştilor, dar nu oferă nicio garanţie privind puritatea acestuia.

Heroina albă este produsă în mod tradiţional în Asia de Sud-Est în regiunea ‘Triunghiul de Aur’, la graniţele statelor Laos, Myanmar şi Thailanda.