MOARTEA VIOLENTĂ a Mihaelei Runceanu. Artista ar fi împlinit mâine 60 de ani VIDEO

Dacă ar fi trăit, mâine Mihaela Runceanu ar fi împlinit 60 de ani. Şi chiar dacă a fost asasinată cu brutalitate în urmă cu 26 de ani, amintirea artistei rămâne şi astăzi vie în memoria românilor. Moartea ei rămâne în continuare un mister pentru milioanele de români care iubit-o.

03 mai 2015, 12:41
MOARTEA VIOLENTĂ a Mihaelei Runceanu. Artista ar fi împlinit mâine 60 de ani VIDEO

După un sfert de veac de la tragedie, criminalul a fost eliberat, iar dispariţia cântăreţei este încă învăluită în mister. În casa în care s-a petrecut oribila crimă,care a sărăcit lumea artistică românească, nu locuieşte acum nimeni, iar cei care s-au perindat pe acolo nu au rezistat, în mod inexplicabil, mai mult de un an.

Citeşte şi Un sfert de secol fără Mihaela Runceanu. Ce se întâmplă în casa în care A MURIT regretata cântăreaţă

În urmă cu 25 de ani, pe 1 noiembrie 1989, la ora 1.00, o voce de femeie anunţa la secţia 12 de poliţie că Mihaela Runceanu a fost găsită moartă. Fusese ucisă de un tânăr de 21 de ani, în garsoniera ei din Dristor. Criminalul, Daniel Cosmin Ştefănescu, a susţinut că a omorât-o pentru a face rost de bani.

El ajunsese la ea acasă aproape de ora 21.00, sub pretextul că îi făcuse rost de o casetă video, iar la miezul nopţii, când artista i-a cerut să plece, el a insistat să rămână. Apoi, după ce artista a adormit, a sugrumat-o şi a fugit cu un videocasetofon, un televizor, un pick-up, bijuterii şi ţigări, incendiind locuinţa, pentru a-şi ascunde urmele.

De atunci, locuinţa în care s-a petrecut oribila crimă a fost vândută şi închiriată mai multor firme, dar nimeni nu a rezistat acolo mai mult de un an.

Mihaela Runceanu s-a născut la Buzău, pe 4 mai 1955. După două luni și jumătate, părinții Nicolae și Lenuța Runceanu s-au întors cu Mihaela la Pătârlagele, unde aceștia își aveau locul de muncă, scrie Agerpres, într-un documentar despre viaţa artistei. Ei s-au mutat apoi, în 1957, cu serviciul, la Orbeni (la circa 30 km de Bacău). Aici, Mihaela a descoperit pasiunea pentru vioară. Mihaela a urmat clasa I și o jumătate din clasa a II-a la Orbeni.

Citeşte şi DRAMA UNOR MARI ARTIŞTI ROMÂNI. Cândva erau admiraţi de milioane de oameni, acum se zbat în sărăcie VIDEO

În primăvara lui 1963, părinții s-au mutat din nou cu serviciul în Buzău. S-au stabilit la bunica maternă, în fostul sat Simileasca, devenit, în timp, cartier al orașului Buzău. Mihaela a continuat cursurile la școala elementară de pe lângă Liceul de muzică și arte plastice din Buzău. Profesoară de vioară i-a fost Eufrosina Tomescu. Mihaela și-a petrecut majoritatea vacanțelor de vară la bunicii paterni, în satul Runcu, din apropierea comunei Parscov.