Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, plimbate pe străzile din Capitală. Cortegiul a făcut opriri în faţa spitalelor

Publicat: Duminică, 05 Aprilie 2020 18:00 // Actualizat: Duminică, 05 Aprilie 2020 18:00 // Sursa: romaniatv.net

În plina epidemie de coronavirus, racla cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou a fost scoasă din Catedrala Patriarhală, unde se află de aproape 250 de ani. Cortegiul a fost însoțit de polițiști și jandarmerie, și a făcut opriri în fața spitalelor din București.

Foto: basilica.ro

De pe Dealul Patriarhiei, după Sfânta Liturghie, moaştele şi icoana Sfântului Dimitrie au fost duse spre Spitalul Municipal - Politehnica - Mihai Bravu până la Spitalul "Victor Babeş", unde a avut loc o primă oprire şi a fost rostită o ectenie şi rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

Procesiunea a continuat spre Institutul "Matei Balş" unde s-a făcut o nouă oprire şi au fost rostite rugăciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piaţa Victoriei - Universitate - Unirii.

La Universitate, a avut loc a treia oprire, în faţa Crucii eroilor martiri din 1989 fiind intonat troparul Sfântului Dimitrie cel Nou.

Revenită la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brâncovenească unde a fost rostită încă o ectenie, iar moaştele au fost reaşezate în catedrală.

Pe tot parcursul traseului clericii au rostit rugăciuni către Sfântul Dimitrie pentru izbăvirea de boală şi încetarea epidemiei de coronavirus.

Sfântul Dimitrie cel Nou (Basarabov), ale cărui moaşte sunt depuse în Catedrala Patriarhală, a fost invocat în rugăciune de bucureşteni şi în urmă cu două secole pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică (1812-1813). Atunci, la fel, moaştele sale au fost purtate prin Capitală şi numărul de îmbolnăviri a scăzut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucureştilor a fost purtat în procesiuni şi în timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H