Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „Numărul bolnavilor este mult mai mare, în jur de 2.000 de cazuri noi pe zi”

În România există mult mai multe cazuri de COVID-19 decât cele raportate de autorităţi, susţine dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Din estimările sale, medicul crede că, în realitate, sunt aproape 2.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi.

RomaniaTV.net
18 iul. 2020, 06:33
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „Numărul bolnavilor este mult mai mare, în jur de 2.000 de cazuri noi pe zi”

„Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul, pentru că știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a declarat Beatrice Mahler, la Digi24.

Spitalul Victor Babeş din Timişoara nu mai are locuri pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Anunţul făcut de Virgil Musta

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București afirmă că soluția ar fi „măsuri, comunicare și educație”.

„Omul de rând trebuie să înțeleagă că este în aceeași barcă cu noi, nu este în altă parte”, spune Beatrice Mahler.

Dr. Beatrice Mahler: „Ar fi foarte trist să ajungem în scenariul Italia”

„Avem o presă care până în acest moment a educat foarte mult, chiar dacă oamenii au tendința să oprească televizorul sau să schimbe canalul, eu cred că educația pe care o facem poate să ne ajute să nu ajungem în acel moment (ca Italia – n.r.). Ar fi foarte trist să ajungem în scenariul Italia, ar fi dureros pentru noi”, a spus Beatrice Mahler, conform sursei citate.

Managerul spitalului V. Babeş din Timişoara vertizează: „Ne aşteptăm la un tsunami. Valul unu va fi replica palidă a valului doi”

Într-o intervenţie la Digi 24, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că „ne îndreptăm spre o creștere semnificativă în august” şi estimează că sâmbătă, 18 iulie, s-ar putea ajunge la 900 de cazuri.

Estimare alarmantă! Raed Arafat crede că sâmbătă se va înregistra un număr-record de infectări, aproape 900 de cazuri