Mobilizare generală: Civilii să pună mâna pe arme

Autorităţile kurde siriene au decretat marţi ''mobilizare generală'' pentru a apăra enclava Afrin (nord), făcând apel la civili ''să pună mâna pe arme'', în cea de-a patra zi a ofensivei Turciei în provincia din Siria.

23 ian. 2018, 13:37
Mobilizare generală: Civilii să pună mâna pe arme

Ofensiva, lansată sâmbătă de către armata turcă împreună cu rebeli sirieni pro-Ankara, vizează miliţia kurdă siriană Unităţile de apărare a poporului (YPG), considerată de către Turcia ca fiind ”teroristă”, dar care a fost în prima linie a frontului în lupta împotriva jihadiştilor în Siria.

”Decretăm mobilizare generală şi îi invităm pe toţi copiii poporului nostru să apere Afrin”, au indicat într-un comunicat autorităţile kurde din cantonul Jazire, în nord-estul Siriei.

Jazire este unul din cele trei cantoane care formează ”regiunea federală”, administraţie semiautonomă federală proclamată în 2016 de către kurzii sirieni pe care ei o controlează, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Pentagonul are o nouă strategie: Va da prioritate pregătirii de luptă în conflictele majore

”Este o invitaţie pentru toţi kurzii din Siria de a pune mâna pe arme”, a declarat pentru AFP un responsabil din media al YPG din Afrin, Rezan Hedo.

Toate centrele Forţelor Democratice Siriene (FDS), o coaliţie de combatanţi kurzi şi arabi dominată de către YPG, ”sunt gata să-i primească pe toţi cei care vor să apere enclava Afrin şi să le furnizeze arme”, se subliniază în comunicat, adăugând că rezerviştii sunt chemaţi să meargă la centrele lor.