Model de administrație liberală: Cluj-Napoca are în 2024 cel mai mare buget din istorie

Municipiul Cluj-Napoca are în acest an cel mai mare buget din istoria sa, de peste 720 de milioane de euro, urmând să înceapă efectiv un număr de 24 de proiecte, a anunțat, miercuri, primarul Emil Boc. Metroul și centura metropolitană şi proiectele de top ale adminitsraţiei în 2024.

17 ian. 2024, 14:53
Model de administrație liberală: Cluj-Napoca are în 2024 cel mai mare buget din istorie

Cluj-Napoca are cel mai mare buget din istorie pe 2024, peste 720 de milioane de euro, a anunţat primarul Emil Boc într-o conferinţă de presă.

Acesta a prezentat cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului pentru 2024 și anii următori și a spus că bugetul pe acest an reflectă viziunea politică a alianței PNL – UDMR, care pune în centrul priorităților ”investițiile și crearea de locuri de muncă, dezvoltare verde, digitală și sustenabilă și aplicarea principiului potrivit căruia nimeni nu este abandonat”.

Citeşte şi

Emil Boc șterge pe jos cu USR după anularea licitațiilor la centura metropolitană: „Dragi ghiocei, nu accept lecții de demagogie de la unii care nu au făcut nimic în țara asta, doar au distrus”
”Obiectivul este de menține atractivitatea Clujului ca orașul nr. 1 în România în materie de calitate a vieții și oraș de referință în UE. În asta se transpune toată politica pe care o promovăm noi, o viață cât mai bună la Cluj-Napoca”, a spus Boc.

„Avem o creștere de 25,13% față de bugetul anului anterior, bazată pe investiții”, a mai spus Boc. Primarul Clujului a prezentat cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului pentru acest an: investiții, crearea de locuri de muncă, dar și dezvoltarea verde, digitală

Fondurile europene au o pondere mai mare față de cheltuielile locale. Metroul și centura metropolitană şi proiectele de top ale adminitsraţiei în 2024. Printre alte proiecte importante ale Clujului se numără Spitalul Regional de Urgență, alte proiecte vizează aducerea a noi 18 autobuze electrice și reabilitarea termică a 16 blocuri.

Emil Boc insistă pentru reorganizarea administrativ-teritorială a României: „Suntem ultima ţară din fostul bloc comunist!”
”Avem o creștere de 25% față de bugetul anului anterior, bazată pe investiții, cea pe consum e ca un foc de artificii, produce rezultate pe moment, dar când s-au terminat artificiile ne scufundăm în beznă”, a explicat Emil Boc.

Acesta a arătat că două treimi din fondurile bugetului pe anul 2024 vin din fonduri europene și naționale, ceea ce arată performanța administrativă a actualei echipei de la Primăria Cluj-Napoca.