Moderator BBC îmbrăcat în negru. Urmează să anunţe moartea Reginei? Între timp, englezii au început să se strângă în faţa Palatului Buckingham

Jurnalistul BBC Huw Edwards a apărut pe post purtând o ţinută sobră - cravată neagră și costum negru - la 20 de ani după ce jurnalistul Peter Sissons a fost criticat pentru că a purtat o cravată vişinie pentru a anunța moartea reginei mame.

08 sept. 2022, 18:59
Moderator BBC îmbrăcat în negru. Urmează să anunţe moartea Reginei? Între timp, englezii au început să se strângă în faţa Palatului Buckingham

Modul în care BBC a abordat problemele medicale ale Reginei a fost etichetat drept „preemptiv și judecat greșit” din cauza cravatei negre a prezentatorului Huw Edward. După ce Palatul Buckingham a confirmat că Regina a fost plasată sub supraveghere medicală, BBC şi-a suspendat programul obişnuit şi a transmis doar informaţii despre evoluţia stării de sănătate a suveranei. Aceste jurnale au fost prezentate de jurnalistul Huw Edwards, îmbrăcat în ţinută sobră, neagră.

Moderator BBC îmbrăcat în negru. Urmează să anunţe moartea Reginei?

Jurnalistul Alastair Stewart, unul dintre veteranii jurnalismului englez, a criticat decizia BBC de a introduce pe post un moderator în doliu.

Huw Edward i-a dat, însă, replica lui Stewart pe Twitter: „Cravata neagră este evaluată greșit. Dar asta se întâmplă din cauza amintirii jurnalistului BBC Peter Sissons (cu 20 de ani în urmă, Sissons a prezentat ştirea morţii Reginei mame purtând o cravată vişinie – n.red.), a scris Edward pe Twitter.

Moderator BBC îmbrăcat în negru

Sissons a fost aspru criticat la momentul respectiv pentru că a purtat cravată vişinie atunci când a anunțat decesul Reginei Mame.

Prezentatorii ITV obişnuiau să poarte cravate negre în timp ce prezentau astfel de ştiri, iar criticii de la acel moment au considerat că Peter ar fi trebuit să facă același lucru.

Controversa a fost relatată pe scară largă la acea vreme, iar Sissons a scris în memoriile sale din 2011 că acele critici încă îl dureau.

Moderator BBC îmbrăcat în negru

 

Englezii au început să se strângă în faţa Palatului Buckingham

Englezii au început deja să se strângă în faţa Palatului Buckingham, notează BBC. Mai mult de 100 de persoane, cu umbrele, s-au adunat în centrul Londrei. La fel şi la Balmoral.

Sue şi Andy Alderman din Somerset vizitau Londra şi au decis să meargă la Palatul Buckingham când au auzit anunţul despre starea de sănătate a suveranei.

Citeste si Peripeţiile Reginei Elisabeta a II-a în timpul vizitei soţilor Ceauşescu la Londra. Regina a fost nevoită să se ascundă în tufişuri pentru a-i evita şi a avertizat paza Palatului Buckingham să ascudă obiectele de valoare din camera cuplului prezidenţial al României GALERIE FOTO+VIDEO

Ei au spus că au fost şocaţi de veşti, dar că consideră că regina arăta slăbită de la moartea ducelui de Edinburgh. Ei sperau că vor fi veşti mai bune despre sănătatea ei.

Pam Fleming şi Kim Tierney din Australia erau într-un tur al clădirii când au aflat vestea.

Pam a declarat plângând: „E singura regină pe care am avut-o. Toată viaţa mea. E o doamnă atât de drăguţă. Este un şoc”.

Aşa cum era de aşteptat, jurnalişti, fotografi şi echipe de filmare din întreaga lume transmit acum din faţa Palatului Buckingham, unde în urmă cu doar câteva luni Regina a apărut salutând de la balconul său în timpul sărbătoririi Jubileului de platină.